Ciprian Ciucu vrea ca primăriile să poată retrimite instituţiilor avizele pentru construcţii care par neconforme

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, îşi doreşte ca avizele pentru construcţii, în cazul în care există semne de întrebare privind concordanţa cu realitatea de pe teren, să poată fi retrimise instituţiilor care le-au eliberat.

În cadrul unei conferinţe de presă, primarul Sectorului 6 l-a comparat pe arhitectul-şef cu un „notar”, deoarece acesta primeşte avizele eliberate de către alte instituţii pentru o anumită construcţie, dar nu poate să le înapoieze în cazul în care constată că acestea par să nu fie în concordanţă cu situaţia reală, scrie Agerpres.

„S-a construit mult, s-a construit ciudat, s-a construit cu avize pe care nu ştim cum le-au luat. Când vine la autorizare la Primărie, vine cu toate avizele. Arhitectul-şef se transformă într-un notar, că nu are ce să facă, şi se uită dacă are avizul de specialitate. El nu are specialitate în acel domeniu, instituţia respectivă are acele competenţe, şi spune: ‘Da, domnule, le are’. Vede că le are şi le bifează şi merge mai departe cu procedura. Poate observa în teren sau poate observa în planşă că, de fapt, situaţia nu corespunde, dar nu avem instrumentul legal prin care să trimitem înapoi la comisia respectivă, să se mai uite o dată”, a afirmat Ciucu.

El a menţionat că i-a cerut ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, să corecteze acest aspect în noul cod al urbanismului, astfel încât Primăria să aibă posibilitatea de a retrimite unele documente către instituţiile avizatoare.

„L-am rugat pe domnul ministru Cseke Attila ca în noul cod al urbanismului să pună această prevedere. (…) Dacă noi sesizăm că nu ar fi ok, deşi nu avem nivelul lor de competenţă pe aria lor de competenţă, dar dacă ne dăm şi noi seama că nu ar fi ok un aviz să se poată întoarce de către Primărie la instituţia avizatoare”, a menţionat Ciprian Ciucu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati