Circa 27 de tone de deşeuri, ridicate în urma unei acţiuni de ecologizare în București

Circa 27 de tone de deşeuri au fost ridicate, miercuri, în urma unei acţiuni de ecologizare derulate în zona străzilor Apolodor, Vânători şi Sf. Apostoli, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 5.

„Poliţia Locală Sector 5 a descoperit un depozit ilegal de deşeuri. Operatorul de salubrizare ce acţionează pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 5 a ridicat peste 250 metri cubi de deşeuri diverse, adică aproximativ 27 de tone (16 autobasculante)”, a precizat sursa citată.

Zona se află în evidenţa Direcţiei Generale de Poliţie Locală, proprietarii terenurilor fiind somaţi şi sancţionaţi pentru nerespectarea legislaţiei cu privire la protecţia mediului. S-au aplicat cinci sancţiuni contravenţionale de 6.500 de lei şi au fost mărite impozitele.

”Kilometrul 0 al Capitalei, centrul Bucureştiului, plin de deşeuri de mai bine de 10 ani”

 

Foto Ministerul Mediului – România

În cadrul acţiunii au fost dezafectate trei construcţii improvizate, construite de persoane fără adăpost, care au fost preluate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului în vederea consilierii acestora şi cazării lor în centre sociale.

„Kilometrul 0 al Capitalei, centrul Bucureştiului, plin de deşeuri de mai bine de 10 ani. Am organizat astăzi o acţiune de ecologizare şi salubrizare în această zonă unde exista un depozit ilegal de deşeuri. Pentru că între Primăria Sectorului 5 şi Ministerul Mediului există o foarte bună colaborare, i-am invitat şi pe domnul ministru Barna Tanczos şi pe secretarul de stat Robert Szep să ni se alăture”, a spus primarul Cristian Popescu Piedone.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati