Circulația în weekend interzisă în Afumați, între orele 20:00-05:00

Comuna Afumați este prima din Ilfov unde va fi interzisă deplasarea începând cu ora 20:00, în zilele de sâmbătă și duminică.

Începând de vineri și până duminică, și magazinele vor fi închise de la ora 18:00, potrivit hotărârii luate, ieri, de Comitetul pentru Situații de Urgență Ilfov.

Nunțile, botezurile și conferințele vor fi interzise în comuna ilfoveană până când incindența scade sub 6 la mie. Masca va fi obligatorie în spațiul public, iar jocurile de noroc și sălile de fitness vor fi închise și ele.

Măsurile au fost luate după ce rata de incidență a ajuns la 6,77/1000 de locuitori și se aplică de astăzi, de la ora 12:00.

CNSU a modificat, tot ieri, pragurile de la care se impun anumite restricții, mai ales în ceea ce privește carantinarea localităților. Așa că, de acum, o localitate intră în carantină de la ora 20:00 doar dacă incidența trece de 7,5 la o mie de locuitori, însă carantina de noapte se aplică în weekenduri dacă incidența trece de 6/1000 de locuitori. Hotărârea adoptată ieri vine și cu scutiri de la carantină pentru copiii mai mici de 12 ani, dar și pentru persoanele care s-au vaccinat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati