Cireșele se vând la suta de grame în piețele din București din cauza prețului foarte mare

În pieţele din București au apărut primele cireşe, dar la un preţ care îți taie toată pofta. Cireşele sunt, evident, din import deoarece pentru cele din România mai avem de așteptat aproximativ o lună.

Reporterul Antena 3 a discutat cu o vânzătoare care avea cireșe din Spania, „calitatea I”. Prețul: 17,5 lei/ 100 grame. Prețul este negociabil, a precizat vânzătoarea, însă doar de la două kilograme în sus. Mai exact, doritorii unei astfel de „oferte” trebui să scoată din buzunar nu mai puțin de 250 de lei pentru această cantitate.

Chiar și cu un așa preț exorbitant pentru mulți români, piețara susține că are deja două lăzi de cireșe promise unui alt cumpărător.

Întrebată de ce sunt atât de mari prețurile, pentru niște cireșe care provin totuși dintr-o țară cu o climă mai blândă decât cea din România, femeia spune că până și în Spania a fost frig anul acesta, fapt care a afectat recolta.

„A fost frig rău, pentru că o lună de zile a nins. Doar știți că erau Grecia, Turcia…”, se justifică vânzătoarea.

Pe de altă parte, aceasta spune că vrea să scape de marfă până la finalul zilei, pentru că dacă sunt ținute în frigider prea mult sunt afectate.

În România, aproximativ 1.000 de hectare sunt plantate cu cireşi. Iarna prelungită a întârziat însă coacerea fructelor, aşa că deocamdată importăm din altă țări.

sursa: antena3.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati