Cîțu: ”Este nevoie de o analiză în detaliu a tuturor acelor companii unde există acționariat rusesc”

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu a declarat, joi, că statul român, alături de aliații din NATO și din Uniunea Europeană, va impune sancțiuni substanțiale împotriva Rusiei. Astfel, Ministerul de Finanțe trebuie să facă o analiză în detaliu a tuturor acelor companii unde există acționariat rusesc și să se ia măsurile necesare.

Președintele Senatului precizează, cu privire la situația din Ucraina, că România condamnă ferm acțiunile Rusiei în Ucraina. În acest context, statul român, alături de aliații din NATO și din Uniunea Europeană, va impune sancțiuni substanțiale împotriva Rusiei. Astfel, Ministerul de Finanțe trebuie să facă o analiză în detaliu a tuturor acelor companii unde există acționariat rusesc și să se ia măsurile necesare.

”România a condamnat ferm acțiunile Rusiei în Ucraina, prin vocea președintelui Klaus Iohannis. Ne exprimăm solidaritatea față de Ucraina și Rusia trebuie să suporte consecințele acestei agresiuni, acestei invazii ilegale.

România, alături de aliații din NATO și din Uniunea Europeană va impune sancțiuni substanțiale împotriva Rusiei. Aici, trebuie menționat foarte clar că România, Ministerul Finanțelor, trebuie să facă o analiză în detaliu a tuturor acelor companii unde există acționariat rusesc, să vedem dacă cei care sunt acționari sunt pe lista celor sancționați și să se ia măsurile necesare. În același timp, trebuie să verificăm dacă acele companii primesc ajutor de stat, să nu ajungă ajutorul de stat la cei care sunt pe lista sancțiunilor.

Iarăși, trebuie o analiză a Ministerului Finanțelor a prezenței României în câteva Bănci internaționale rusești, pentru care eu, când am fost Ministrul Finanțelor, am oprit participația noastră dar este momentul să discutăm cu partenerii noștri, să vedem dacă mai este oportun ca România să rămână în aceste instituții internaționale. Deci, Ministerul Finanțelor are de făcut această analiză.”, a completat Cîțu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati