Cîţu, întrebat despre tăierea salariilor bugetarilor: Nu luăm astfel de măsuri, din contră

0
103
cîtu

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat, luni seară, că nu are în vedere reducerea programului de muncă al bugetarilor sau taierea salariilor în acest sector, afirmând că ”astfel de măsuri accentuează criza economică şi efectele revenirii se amână pe o perioadă mai lungă”.

”Opinia noastră a fost foarte clară, la începutul anului. Am anunţat că, într-un an cu criză economică, în care economia are o contracţie de 4,2 la sută, o criză economică provocată de o criză de sănătate, am reuşit să avem încasări la bugetul de stat, mai mari decât în 2019, când economia creştea cu peste 4% şi după ce am eliminat taxele. Nu luăm astfel de măsuri, din contră. S-a demonstrat şi în 2008 – 2009 că astfel de măsuri accentuează criza economică şi efectele revenirii se amână pe o perioadă mai lungă”, a declarat Florin Cîțu, întrebat dacă Guvernul va reduce programul de muncă şi a salariile bugetarilor.

Florin Cîțu a subliniat că economia are parte de o revenire ”puternică”.

”(…) lecţia crizei din 2008 este una simplă, este nevoie de  relaxarea politicii fiscale şi a politicii monetare. Politica fiscală anul acesta s-a relaxat şi politica monetară a făcut paşi importanţi, dar am spus şi o repet, atu-ul important al acestei economii în perioada următoare o reprezintă faptul că avem spaţiu de relaxare a politicii monetare. Este în continuare spaţiul de relaxare a dobânzilor, pentru că România are cea mai mică inflaţie dintre  cele 4 ţări Polonia, Ungaria, Cehia, dar are cea mai mare dobândă. Avem loc de relaxare, politica fiscală rămâne relaxată, asta e recomandarea Comisiei Europene, e recomandarea altor instituţii internaţionale”, a adăugat ministrul Finanţelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.