Cîțu: Nicolae Ciucă le-a trimis liderilor de partide o propunere de armistițiu pe o perioadă determinată

Premierul desemnat Nicolae Ciucă le-a trimis liderilor de partide o propunere de armistițiu pe o perioadă determinată, pentru a susține un guvern minoritar. Anunțul a fost făcut de Florin Cîțu, liderul PNL, într-o conferință de presă.

”Azi, premierul desemnat a trimis către liderii politici ai partidelor un document, un armistițiu, prin care toate partidele vor susține acest guvern minoritar pe o perioadă limitată și vom susține în Parlament până trecem de această iarnă. Între timp avem timp să discutăm. Venim cu acest document, îl semnăm toți liderii politici. Dacă liderii politici nici acum nu înțeleg să deblocăm criza, ne îndreptăm cu pași repezi spre o situație pe care nu o mai putem gestiona”, a spus Cîțu.

”Este un armistiţiu pentru o perioadă determinată, o să o discutăm împreună, haideţi să vedem răspunsul, este un guvern minoritar, PNL-UDMR”, a mai spus premierul interimar.

Cu privire la o posibilă intrare a PSD la guvernare, Cîţu a spus că ”este un mesaj ciudat”, pentru că ”PSD a spus că nu vrea la guvernare, acum vrea să intre la guvernare, haideţi să nu ne mai jucăm cu viaţa românilor, gestionăm această criză sanitară şi apoi discutăm în primăvară. Nu au vrut să îşi asume guvernarea”, a comentat Cîţu.

Un armistiţiu nu se face între prieteni ci între inamici, a completat premierul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati