Cîţu: Nu am emoţii la vot, este prima dată când un buget va trece curat prin Parlament

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, că nu are emoţii privind votul din Parlament pe bugetul de stat pentru 2021, adăugând că o să fie prima dată când un astfel de proiect va trece „curat” prin Senat şi Camera Deputaţilor.

„Nu, nu am emoţii, aţi văzut cum a decurs dezbaterea şi în comisii. Cred că o să fie prima dată când un buget o să treacă curat prin Parlamentul României”, a afirmat Cîţu, în cadrul unui eveniment, scrie G4Media.

Bugetul nu poate fi catalogat drept unul al austerităţii

Potrivit prim-ministrului, proiectul bugetului de stat pe 2021, aşa cum a fost configurat, nu poate fi catalogat drept unul al austerităţii.

„În primul rând, acest cuvânt austeritate, de fapt, înseamnă reduceri, tăieri şi eu vă provoc să găsiţi în acest buget aceste reduceri şi aceste tăieri. (…) Bugetul are o creştere a cheltuielilor totală de 5% aproape, mergem la 444,9 miliarde de lei, cheltuielile cresc, nu putem să vorbim de austeritate. Dacă ne uităm la investiţii, cheltuielile cresc cu aproape 8,3 miliarde lei, nici vorbă de austeritate. Ne uităm la cheltuielile de personal şi acolo există o creştere, ne uităm şi la cheltuielile cu asistenţă socială, pensii, alocaţii, etc., creşterea este de aproape 10,2 miliarde de lei. Deci, nu găsesc un domeniu unde să fie tăieri, de aceea nu înţeleg această legătura cu austeritatea, în afară de discursul politic, dar, mă aştept la specialişti, la profesionişti, să se uite exact la buget şi să vedem cum este construit”, a explicat Florin Cîţu.

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, marţi, în şedinţă comună, pentru a continua dezbaterile la proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2021.

Marți se dă votul final pe bugetul de stat

Parlamentarii au început dezbaterile la cele două proiecte luni, iar marţi urmează să dea şi votul final pe cele două bugete.

Şedinţa de plen de luni a început la ora 16,00 şi s-a terminat la ora 2,00, în noaptea de luni spre marţi, timp în care parlamentarii au votat proiectului legii bugetului de stat pe articole, precum şi două anexe.

Dezbaterile au fost oprite la Anexa 3 – bugetul Ministerului Dezvoltării, unde au fost formulate şi supuse votului mai multe amendamente.

Nu a fost acceptat niciun amendament, iar toate articolele şi anexele aprobate au rămas în forma transmisă de Guvern.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati