Cîțu: Se elimină certificatul verde la copiii între 6-12 ani/ Vaccinații sunt scutiți de carantina de noapte

În ședința de Guvern de azi vor fi aduse câteva modificări la hotărârea de săptămâna trecută, anunță premierul Florin Cîțu. Persoanele vaccinate vor fi scutite de carantina de noapte, iar magazinele vor rămâne deschise și după ora 18:00 în localitățile cu incidență peste 4 la mie, explică acesta. În plus, nu va mai fi nevoie de testarea copiilor cu vârste între 6 și 12 ani în localitățile în care accesul la mai multe activități se face în baza certificatului verde.

La această oră are loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), măsurile stabilite urmând să fie aprobate de Guvern, în ședința de joi, 23 septembrie, de la ora 12:00.

„Nu se vor mai închide magazinele la ora 18:00, vom elimina această cerință, vom merge până la 6 la mie. Propunerea mea – și sper că așa a rămas – în zonele care sunt carantinate noaptea, cei care au certificat de vaccinare pot să iasă din casă. Nu mi se pare normal, dacă te-ai vaccinat și ai certificat de vaccinare, să ți se restricționeze în vreun fel activitatea. Am cerut ca hotărârea CNSU să includă această modificare”, a spus Cîțu, potrivit Digi24.

„Dacă ești vaccinat poți să-ți permiți să-ți vezi de viață mai departe”, a adăugat premierul.

„Copiii între 6 și 12 ani nu vor mai fi testați peste la mie. Sunt lucuri pe care le corectăm. Vreau ca România să rămână deschisă”, a mai spus Cîțu.

În actuala formă a hotărârii de Guvern, copiii cu vârste între 6 și 12 ani, care nu pot fi vaccinați, trebuie testați anti-COVID pentru a avea acces laa resstaurante, la spectacole, sau alte activități, ceea ce presupune costuri suplimentare pentru părinți.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati