Cîțu spune că primul spital cu finanţare PNRR va fi gata până în 2024

Premierul Florin Cîţu a afirmat că primul spital cu finanţare din cadrul Programului Naţional de Reabilitare şi Rezilienţă (PNRR) va fi gata până în 2023-2024.

„Poţi să construieşti o anumită aripă sau o componentă a unui spital prin PNRR şi celelalte prin fonduri europene. (…) Spitalele regionale, cele trei, sunt pe altă finanţare. Avem câteva spitale construite până în 2024. Niciun spital de stat nu a fost construit în ultimii 30 de ani. Ăsta este unul dintre obiective. (…)

Primul spital va fi gata până în 2023-2024 cu finanţare PNRR. Vor fi mai multe, sunt mai multe care intră în acest PNRR. Asta e important”, a declarat Florin Cîţu, marţi, la Radio Guerilla, scrie spotmedia.ro.

PNRR este că „te ţine conectat”

El a explicat că partea bună a PNRR este că „te ţine conectat” şi sunt nişte borne care trebuie atinse anual pentru că altfel nu se primesc bani.

„Partea bună a PNRR e că te ţine foarte atent, foarte conectat, ai nişte borne pe care trebuie să le atingi în fiecare an, altfel nu primeşti bani. E foarte interesant mecanismul.

Da, e complicat, e diferit de ceea ce am făcut până acum, dar asta arată că nu numai în România, ci şi cam toată Europa are nevoie de o structură a modului în care banii sunt cheltuiţi de Guvern, ceea ce e ok, pentru că un guvern poate să răspundă la modul cum cheltuiesc banii şi trebuie să fie transparent acest proces, această procedură”, a completat premierul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati