Cîțu vrea anchetă la Ministerul Sănătății, pentru a afla cum s-a pregătit pentru valul 4

Premierul Florin Cîțu a anunțat, marți, că va cere o anchetă pentru a afla cum s-a pregătit Ministerul Sănătății (MS) pentru al patrulea val de COVID-19.

Prezent la semnarea contractului de finanțare a Spitalului Orășenesc Sinaia, Cîțu a făcut această declarație în contextul în care numărul de paturi de terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19 este foarte scăzut.

„O să cer o anchetă/analiză, pentru că vreau să știu cum a fost pregătit valul 4. Știam că vine valul 4. Eu am spus după ce s-a terminat valul 3 că nu vreau să se reducă numărul de paturi în secțiile ATI pentru COVID. Am spus foarte clar că trebuie să rămână intactă capacitatea noastră de a răspunde. Aș vrea să văd cum a fost pregătit de Ministerul Sănătății acest val 4 și să vedem dacă s-a ținut cont de ceea ce am spus eu și dacă nu, cine nu a ținut cont va fi responsabil pentru asta”, a declarat premierul Florin Cîțu.

”Este nevoie și de detașări de personal”

El a mai spus că nu este suficient ca numărul de paturi de ATI să crească, ci este nevoie și de detașări de personal.

„Trebuie să detașăm și personalul și aș vrea să văd acest plan pus la punct cât mai repede cu putință. Este anormal că valul 4 nu a fost pregătit și cineva trebuie să răspundă pentru asta”, a mai spus el.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati