Ciucă anunță că nu-i va da bani lui Nicușor Dan pentru problemele cu căldura din București: „Primăria putea să rezolve problema”

​Premierul Nicolae Ciucă spune că nu sunt bani la buget pentru a-i da lui Nicușor Dan ca să plătească datoriile Termoenergetica. Primarul general trebuia să rezolve până acum problema termiei în București, a completat prim-ministrul.

Premierul Ciucă a fost întrebat cum răspunde solicitărilor primarului general Nicușor Dan de a ajuta Pirmăria Capitalei în ceea ce privește situația termiei în București.

„Este o problemă a autorității locale. Primăria municipiului București are în responsabilitate să rezolve această problemă. Ne aducem aminte că eu unul, personal, am chemat încă de anul trecut, de când am preluat guvernarea, Primăria la discuții și instituțiile din sistem pentru a rezolva problema termiei în perioada sărbătorilor de iarnă de anul trecut.

L-am chemat, după aceea, văzând care este situația, pe domnul primar (Nicușor dan – n.r.), împreună cu cei responsabili, să vină la nivelul Guvernului și să prezinte un plan concret prin care putem să rezolvăm această situație de sistem din Capitală.

Guvernul nu va da bani de la buget pentru căldura bucureștenilor: „Cu certitudine nu îi vom da”

Până în momentul de față, soluțiile sunt fie să ridicăm noi plafonul de îndatorate, fie să dăm banii de la buget. Or banii de la buget să îi dăm pentru o autoritate locală care putea până în acest moment să rezolve problema, cu certitudine nu îi vom da. Și sunt și alte localități din țară care sunt într-o situație financiară mult mai dificilă decât Capitala”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit premierului, soluția în momentul de față este ridicarea plafonului, iar apoi „să rezolve problema la nivelul autorității locale”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati