Ciucă anunță o întâlnire cu sindicatele, duminică, la Guvern, după ce PSD a cerut suspendarea negocierilor privind viitorul Cabinet

Preşedintele liberalilor, premierul Nicolae Ciucă, afirmă că PNL a susţinut încă de la început că principala preocupare a coaliţiei trebuie să fie soluţionarea problemelor cetăţenilor şi anunţă că a convocat o întâlnire cu sindicatele, duminică, la Guvern, transmite agenția de presă Agerpres.

„PNL a semnalat foarte clar că există riscul îndepărtării agendei politice de cea a cetăţenilor, în contextul temei privind rotativa la guvernare. Acesta a fost şi motivul pentru care PNL a cerut respectarea protocolului şi evitarea unor discuţii pe funcţii şi persoane, pentru a nu ne îndepărta de la adevăratele probleme ale românilor”, spune Nicolae Ciucă, într-o declaraţie transmisă de PNL.

El arată că soluţia pentru revendicările sindicatelor din Educaţie este în legea salarizării unitare.

„În consecinţă, PNL reiterează că Ministerul Muncii are toată susţinerea coaliţiei pentru a realiza legea salarizării unitare şi reforma pensiilor speciale, într-un timp cât mai scurt. PNL doreşte ca revendicările profesorilor să fie soluţionate de urgenţă, ca şi problema pensiilor speciale”, afirmă Ciucă.

El subliniază că, în acelaşi timp, „tranziţia la guvernare trebuie să se producă rapid, fără sincope, pentru a menţine stabilitatea şi echilibrul guvernării”.

„Doar cu seriozitate şi responsabilitate putem depăşi acest moment şi asigura o guvernare funcţională pe mai departe”, spune premierul.

El anunţă că duminică, la ora 12,00, a convocat o întâlnire cu sindicatele, la Guvern, pentru discuţii.

Precizările premierului vin după ce preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie să fie suspendată până când vor fi rezolvate solicitările sindicatelor, dar şi restanţa ”majoră” privind reforma pensiilor speciale.

”De când am intrat la guvernare prioritatea noastră a fost stabilitatea ţării şi buna guvernare, astfel încât românii şi economia românească să treacă mai uşor peste multiplele crize cu care ne confruntăm. E clar că în acest moment agenda românilor nu mai coincide cu agenda politică, iar eu am promis că niciodată nu am să pun interesele politice mai presus de intereselor românilor. De aceea, cred că, în acest moment, prioritatea tuturor decidenţilor politici trebuie să fie rezolvarea solicitărilor sindicatelor, dar şi restanţa majoră privind reforma pensiilor speciale. Până la rezolvarea acestor două priorităţi, orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie suspendată”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Potrivit acestuia, coaliţia are datoria să se reunească în primul rând pentru urgenţele românilor, iar programul de guvernare viitor este obligatoriu să prevadă soluţiile sustenabile şi un termen clar pentru noua lege a salarizării.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati