Ciucă: Bucureștiul are nevoie de un muzeu dedicat onorării memoriei victimelor totalitarismului

Premierul Nicolae Ciucă spune că Bucureștiul are nevoie de un muzeu dedicat onorării memoriei victimelor totalitarismului, iar în calitate de prim-ministru susține realizarea acestui muzeu care sa promoveze educația în spiritul adevărului și al valorilor fundamentale.

„M-am angajat să apăr și să promovez democrația, drepturile și libertățile fundamentale, statul de drept, în paralel cu susținerea fără echivoc a luptei împotriva tendințelor și curentelor extremiste, revizioniste și xenofobe, care otrăvesc societatea.

Asumarea trecutului recent și promovarea educației civice se regăsesc în proiectele derulate la nivel național, precum Muzeul Ororilor Comunismului în România, Memorialul Închisoarea Tăcerii și Centrul Educațional privind Comunismul din România de la Râmnicu Sărat, precum și Muzeul Național al Revoluției Anticomuniste din Decembrie 1989, care urmează a fi construit la Timișoara.

Pe lângă aceste inițiative, vom contribui la construirea Muzeului Victimelor Comunismului în Washington DC, prin care ne dorim să omagiem, peste Ocean, memoria celor care au luptat până la capăt împotriva unui regim dictatorial și criminal. 

Toate acestea vor fi muzee care vor onora memoria victimelor comunismului și vor reprezenta o mărturie a luptei poporului român pentru libertate. 

Istoria nu poate fi uitată. Ea este parte din identitatea noastră și ne învață ce trebuie să facem pentru a păstra libertatea ființei umane ca fundament al existenței noastre în cadrul unei societăți democratice și a unui stat european”, a spus Ciucă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati