Ciucă, de Ziua Poliției Române: Putem considera că Poliția Română și-a atins obiectivele atunci când prezența în orice mediu a uniformei albastre inspiră încredere și siguranță

0
195

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a transmis sâmbătă că îi celebrăm astăzi, de Ziua Poliției Române, pe cei aflați în serviciul public al cetățenilor, comunităților și instituțiilor statului, cu un rol important în sistemul național de securitate.

„Polițiștii sunt cei care oferă siguranță, protecție și se află alături de oameni în momentele dificile.

La fel ca în perioada gestionării pandemiei COVID-19, de la începutul războiului din Ucraina sunt elocvente dovezile profesionalismului și dedicării. Modul în care polițiștii au contribuit la gestionarea crizei umanitare generate de fluxul de ucraineni refugiați din calea războiului, alături de societatea civilă și de celelalte instituții ale statului, face ca Poliția Română să fie o instituție apreciată de partenerii europeni și internaționali.

La fel ca în întreaga lume, și în România societatea se confruntă cu noi forme ale pericolelor și infracționalității. Așteptările cetățenilor cresc proporțional cu nevoia de a fi protejați, fie că vorbim despre siguranța în mediul online, combaterea traficului și consumului de substanțe interzise, a traficului de persoane sau alte riscuri pentru securitatea socială. Este firesc ca aceste așteptări să primească răspunsurile adecvate din partea unei instituții care trebuie să se adapteze permanent pentru a proteja copiii, femeile, categoriile vulnerabile și pe toți cetățenii României.

Putem considera că Poliția Română și-a atins obiectivele atunci când prezența în orice mediu a uniformei albastre inspiră încredere și siguranță, pentru societatea noastră, care are atât de multă nevoie de stabilitate, într-o perioadă marcată de ample tulburări în regiune.

Le mulțumesc celor care își fac datoria cu onestitate și bună credință!
Mult succes tuturor în misiunile de protejare a cetățenilor români, în slujba cărora se află!”, a transmis Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.