Ciucă, după admiterea României în Schengen: O promisiune îndeplinită, iar PNL a lucrat continuu pentru atingerea acestui proiect de ţară

1
241
Foto: gov.ro

Admiterea României în Spaţiul Schengen este o promisiune îndeplinită, iar PNL a lucrat continuu pentru atingerea acestui proiect de ţară, a transmis, sâmbătă seară, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, liderul PNL.

”Fiind vorba despre cel mai important obiectiv de ţară după integrarea în Uniunea Europeană şi în NATO, PNL a lucrat continuu pentru atingerea acestui proiect de ţară. Toţi miniştrii liberali ai Afacerilor Interne, ai Justiţiei şi ai Afacerilor Externe din 2019 până azi au făcut din dosarul Schengen o prioritate. Acordul pentru ridicarea controalelor la frontierele aeriene şi maritime este o etapă foarte importantă şi vom continua, în 2024, să lucrăm pentru un succes deplin, reprezentat de intrarea în Spaţiul Schengen şi cu graniţele terestre. De asemenea, vom lua măsuri de consolidare a controlului la frontiere şi vom aplica, la fel ca şi în prezent, Regulamentul Dublin”, a transmis Ciucă pe Facebook.

  • Potrivit șefului Senatului, ”nimic nu ar fi fost posibil fără eforturile conjugate ale tuturor celor implicaţi în acest proiect de ţară”.

”Mulţumesc preşedintelui Klaus Iohannis pentru implicare, reprezentanţilor ministerelor Afacerilor Interne şi Justiţiei, cât şi Guvernului României în ansamblu pentru toate eforturile depuse în satisfacerea celor mai exigente criterii tehnice ale acestui dosar.

De asemenea, adresez mulţumiri Ministerului Afacerilor Externe, Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, precum şi ambasadei române de la Viena pentru negocierile pe canale diplomatice”, a mai precizat preşedintele PNL.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.