Ciucă explică de ce vrea PNL să mute alegerile prezidențiale în decembrie: Vara nu poate fi făcută campanie

Președintele PNL Nicolae Ciucă a explicat luni de ce vrea să mute alegerile prezidențiale în decembrie, în ciuda faptului că la începutul anului agrease cu PSD ca prezidențialele să fie organizate în septembrie.

  • Ciucă a spus despre acea decizie că a fost ”convenită, fără să fie formalizată”.

Ciucă a spus că principalele două motive pentru care PSD vrea alegerile în septembrie sunt evitarea suprapunerii peste deschiderea școlii și imposibilitatea de a face campanie electorală în timpul verii.

”E adevărat că atunci cand am discutat calendarul, s-a convenit, fără să fie formalizat, ca data să fie septembrie. Însă după modul în care s-au desfășurat alegerile din 9 iunie și după feedback-ul din teritoriu, în principal de la părinți, despre cum s-a perturbat activitatea școlară, am văzut că cei care au examene de bacalaureat și evaluare s-au simțit afectați. Mai mult, urmează o perioadă de vară, până în septembrie, e perioadă de vacanță și concendii. Și eu cred că interesul cetățeanului trebuie să se concretizeze în dezbateri care să convingă ce se va proiecta în dezbatere, astfel ca cetățenii să aleagă conștient”, a spus Ciucă într-o declarație de presă.

El a spus că o decizie urmează să fie luată miercuri în coaliția PSD-PNL.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati