Ciucă: Facturile la energie care nu au respectat plafoanele reglementate vor fi refăcute

Premierul Nicolae Ciucă a declarat marți că toate facturile la energie și gaze care nu au respectat plafoanele prevăzute de lege vor fi refăcute. Premierul spune că până la refacerea facturilor clienții nu vor fi penalizați, scrie digi24.ro.

„Românii au nevoie de garanții privind corectitudinea facturării consumului de energie electrică și gaze naturale. (…) Pentru garantarea eficienței măsurilor de protecție a cetățenilor – consumatori casnici -, urmează a fi refăcute facturile care nu au respectat plafoanele reglementate. Până la refacerea calculelor de către furnizori, aceste categorii de facturi nu vor fi purtătoare de penalități”, a declarat premierul.

Acesta a mai spus că principala preocupare a guvernului este „protejarea cetățeanului” și „vom dispune măsuri în consecință”.

Prim-ministrul a mai anunțat că de la 1 aprilie va fi aplicată o nouă schemă de ajutor, care va include TVA redus la 5%, precum și compensarea certificatului verde și a bonusului de cogenerare pentru consum.

„În domeniul sectorului agricol si al industriei alimentare, vom lansa măsurile de sprijin la 1 februarie și le vom menține active până la data de 1 iulie. Vom reduce costul energiei electrice la consumator prin compensarea bonusului de cogenerare și contravaloarea certificatelor verzi. Vom elabora o schemă de sprijin și pentru gaze naturale. Analizăm, totodată, la nivelul guvernului, introducerea unei noi scheme de sprijin pentru IMM-uri, începând cu 1 aprilie”, a mai spus premierul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati