Ciucă îi îndeamnă pe olimpici să se întoarcă acasă după ce vor studia în străinătate: Să vă gândiţi de unde aţi plecat

0
343
foto facebook nicolae ciuca

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, i-a îndemnat pe elevii care au obţinut premii la olimpiadele internaţionale şi care aleg să studieze în străinătate să nu uite de unde au plecat şi se întoarcă în România.

  • „Vreau să exprim un gând despre viitorul dumneavoastră. Cu certitudine aveţi o traiectorie foarte bine stabilită şi v-aţi identificat şi şcolile, poate şi din ţară, dar cred că majoritatea dintre dumneavoastră gândiţi să vă duceţi pentru desăvârşirea educaţiei personale şi pentru desăvârşirea profesională să studiaţi în cele mai de valoare instituţii de învăţământ superior din Europa şi din lume, ceea ce nu este rău deloc.

”După ce terminaţi, să vă gândiţi de unde aţi plecat”

Un lucru vreau să vă cer – după ce terminaţi, să vă gândiţi de unde aţi plecat, să vă întoarceţi şi, împreună, să punem umărul la tot ce înseamnă dezvoltarea României. România are potenţial, dumneavoastră sunteţi potenţialul României, colegii dumneavoastră, generaţia dumneavoastră este cea pentru care noi astăzi trebuie să luăm decizii şi cea cu care trebuie să discutăm ce se va întâmpla cu România de mâine. Dincolo de potenţial, România a ajuns la un nivel destul de aproape de media europeană, suntem la 80%, dar prin tot ceea ce veţi face dumneavoastră şi colegii dumneavoastră cu certitudine România va ajunge acolo unde ne este hărăzit, dar mai ales acolo unde o ducem noi prin acţiunea noastră şi deciziile noastre”, le-a transmis Ciucă olimpicilor, notează Agerpres.

Nicolae Ciucă a participat marţi, la Teatrul Naţional „I. L.Caragiale” din Bucureşti, la o festivitate de premiere a elevilor laureaţi la olimpiadele internaţionale, a profesorilor care i-au pregătit şi a unităţilor de învăţământ din care provin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.