Ciucă, mesaj după reușita elevilor români la olimpiada de fizică: „Performanța lor ne arată încă o dată valoarea şcolii româneşti”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că performanţa elevilor români la Olimpiada Internaţională de Fizică (IPhO2022) precum şi cea a tinerilor din lotul naţional de matematică arată valoarea şcolii româneşti.

  • „Reforma educaţiei, a cărei implementare o pregătim la nivelul guvernului, vine să valorifice integrarea acestor minţi strălucite în economia viitorului, bazată pe cunoaştere, cercetare şi inovare”, a mai spus şeful Executivului.

„Remarcabil succesul elevilor români la Olimpiada Internaţională de Fizică (IPhO2022)! Avem cea mai bună echipă din Europa şi a doua la nivel mondial! Calde felicitări tuturor!

Performanţa lor, la fel ca cea a tinerilor din lotul naţional de matematică, ne arată încă o dată valoarea şcolii româneşti, a dascălilor cu vocaţie şi a elevilor orientaţi spre excelenţă, dar şi nevoia de a orienta resurse pentru a asigura în mod egal acces la educaţie. Reforma educaţiei, a cărei implementare o pregătim la nivelul guvernului, vine să valorifice integrarea acestor minţi strălucite în economia viitorului, bazată pe cunoaştere, cercetare şi inovare”, a afirmat Nicolae Ciucă, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului.

El a adăugat că „noile legi aflate acum în consultare publică, parte a pachetului România Educată, sunt orientate spre două obiective majore”.
„Pe de o parte, susţin performanţa şi excelenţa şi, în egală măsură, asigură acces la educaţie fiecărui copil din România, potrivit abilităţilor şi potenţialului fiecăruia. Însă cea mai importantă schimbare pe care o introduce Proiectul de ţară ”România Educată” este să pregătească tinerele generaţii pentru a răspunde transformărilor sociale dinamice şi economiei viitorului.
Încurajăm însuşirea competenţelor digitale şi antreprenoriale, spiritul civic, creativitatea şi deprinderea de a învăţa continuu. Sunt elemente absolut necesare pentru ca actuala generaţie de elevi să se integreze în societatea bazată pe cunoaştere a următorilor ani, într-o economie competitivă şi o piaţă a muncii în continuă dinamică”, a completat Ciucă.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati