Ciucă: Peste 2,4 milioane de români vor primi sprijin 250 de lei, la fiecare două luni. Alte aproximativ 4 milioane de români vor beneficia de 700 de lei pentru plata facturilor la energie

0
226
Foto: Facebook / Nicolae Ciuca

Premierul Nicolae Ciucă spune că, „în contexte economice dificile, este datoria noastră să ajutăm categoriile vulnerabile” și vorbește despre ajutoarele financiare pe care le va primi în 2023 populația vulnerabilă.

„Am făcut-o în 2022 și vom continua și anul acesta. Am identificat modalități prin care acest sprijin să fie acordat de #Guvern prin fonduri europene, astfel încât să putem veni direct în ajutorul cât mai multor cetățeni.

În 2023, peste 2,4 milioane de români vor primi sprijin 250 de lei, la fiecare două luni, pentru #alimente. De asemenea, aproximativ patru milioane de români vor beneficia, în lunile februarie și septembrie, de 700 de lei pentru plata facturilor la #energie, la nivelul fiecărei gospodării. 

Pentru cei din medii defavorizate, peste 400.000 de elevi vor fi ajutați cu 500 lei pentru achiziția de rechizite și îmbrăcăminte în anul școlar 2022-2023,  iar mamele cu nou-născuți vor primi un #tichet social de 2.000 de lei.

O guvernare responsabilă este aceea care are grijă de toți cei aflați în nevoie, prin cele mai rapide și eficiente modalități, fără a destabiliza însă bugetul statului și fără a stopa investițiile. Programele prin fonduri europene sunt o soluție pe care vom continua să o accesăm în mod inteligent și cu rezultate vizibile pentru români”, a scris Ciucă, pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.