Ciucă: Salutăm inițiativa Comisiei Europene de a sprijini statele membre care găzduiesc refugiați ucraineni

2
397

Prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a primit astăzi, la Palatul Victoria, pe ministrul de Externe și al Cooperării Internaționale al Republicii Italiene, Luigi di Maio.

Discuțiile au vizat, cu precădere, situația generată de agresiunea militară din Ucraina, atât din perspectiva efectelor militare, economice și sociale, cât și din cea a gestionării crizei umanitare și fluxului de refugiați ucraineni.

”Salutăm inițiativa Comisiei Europene de a sprijini statele membre care găzduiesc refugiați pe teritoriul național. România se află între statele care va beneficia de sprijin pentru protecția civilă, având în vedere implicațiile crizei umanitare. Fondurile vor fi utilizate pentru a oferi asistență și condiții de cazare victimelor acestei catastrofe umanitare”, a afirmat premierul Ciucă.

De asemenea, discuțiile au vizat problematica energetică și soluțiile pentru creșterea independenței energetice.

Componenta economică a relației bilaterale a reprezentat o temă importantă de discuție, în contextul în care Italia este unul din cei mai importanți parteneri economici ai României, situându-se pe locul doi din perspectiva schimburilor comerciale.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.