Ciucă se detașează de PSD: “La viitoarele alegeri vom sta pe picioarele noastre! Nu ne vom baza pe alții“

Premierul Nicolae Ciucă se detașează de PSD și afirmă că la viitoarele alegeri, PNL nu se mai bazează pe actualii parteneri de guvernare. “La viitoarele alegeri vom sta pe picioarele noastre! Nu ne vom baza pe alții”, a completat acesta pe Facebook.

Ciucă amintește „provocările” pe care le are de înfruntat partidul său.

„Prima provocare a PNL ține de gestionarea crizei și schimbările unui mediu internațional marcat de incertitudine. PNL a înțeles să-și asume în acest context internațional complicat un comportament care să fie responsabil, în interesul românilor și al României”, a scris liderul PNL pe Facebook.

Ciucă își continuă mesajul subliniind că cea de-a doua provocare ține de felul în care partidul său își proiectează viitorul și „soluțiile pentru acest viitor”: „PNL are datoria să definească pe termen mediu și lung modul în care trebuie să arate România, să identifice restanțele economice, politice și instituționale la peste 30 de ani de la Revoluție, respectiv ce obiective ne propunem pentru a le depăși”.

„A treia provocare ne privește pe noi înșine. Ca să schimbăm societatea trebuie să ne schimbăm pe noi, ca partid și ca mod de funcționare. Avem nevoie de acest proces de reflecție și introspecție pentru a vedea dacă putem oferi un model de practici politice sau, dimpotrivă, oferim contra-modele de conduită”, a mai adăugat Ciucă.

Premierul își încheie mesajul afirmând că acțiunile prezente de la nivelul guvernării sunt demonstrative pentru „societatea românească în ansamblu”. El a promis că la viitoarele alegeri, liberalii vor sta pe picioarele lor, fără să se mai bazeze pe partenerii de guvernare.

„La viitoarele alegeri vom sta pe picioarele noastre! Nu ne vom baza pe alții, nici pe partenerii de guvernare. Succesul depinde numai de noi, în sensul că trebuie să înțelegem ce avem de făcut, să ne adaptăm la schimbare din mers, să venim cu idei noi, inclusiv să schimbăm partidul din interior”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati