Ciucă vrea să mute guvernul și ministerele lângă Parlament

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a participat sâmbătă la un eveniment de campanie al candidatului PNL la prezidențiale, Nicolae Ciucă. Șeful PNL a anunțat un plan pentru București, centrat pe mutarea sediului guvernului și a ministerelor în Casa Științelor – o clădire neterminată de lângă Palatul Parlamentului și Catedrala Ortodoxă, potrivit G4Media.

Nicolae Ciucă a spus că un astfel de plan poate fi realizat doar cu sprijinul Primăriei Capitalei. Nicușor Dan a spus că vrea să facă acest plan, dar nu anunțat explicit susținerea candidatului Nicolae Ciucă în turul 1 al alegerilor prezidențiale.

Casa Științelor aparține acum Academiei Română și e ocupată parțial de mai multe institute de cercetare.

Ciucă a mai spus că în acest scenariu, actualul sediu al guvernului ar putea fi transformat în muzeu, iar alte clădiri ocupate acum de ministere ar putea trece la universități.

În plus, cartierul Justiției ar urma să fie construit tot în spațiul de lângă Palatul Guvernului, iar pe esplanada de lângă Biblioteca Națională, unde e proiectat acum cartierul Justiției, ar urma să fie construit un parc.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati