Ciprian Ciucu anunță o curățenie generală în Sectorul 6 și așteaptă voluntari: Nu e nicio rușine să ai grijă de orașul tău

Ciprian Ciucu, edilul Sectorului 6, planifică o amplă campanie de curățenie generală în zona pe care o administrează în Capitală.

În acest sens, edilul a făcut deja un experiment. A rugat locuitorii să-și mute mașinile, iar bulevardul Iuliu Maniu, mai exact între Moinești și Valea Lungă, a fost ”spălat temeinic”.

”Spălăm străzile. Dacă vă uitați la străzi, pe margini, mai ales acolo unde sunt parcate mașini, este un strat gros de țărână amestecată cu diferite chimicale provenite din carburanți sau trafic. Vântul le duce în plămânii noștri. N-au fost spalate de când au fost asfaltate.

Aseară am făcut un experiment: am notificat din timp locuitorii din zonă să mute mașinile pentru că urmează sa spălăm străzile. Acolo unde nu le-au mutat ei, le-am mutat noi pentru ei. Doar vreo 8 mașini rămăseseră neclintite, unelele păreau nefolosite de mai mult timp. Apoi am spălat temeinic strada. Pe Iuliu Maniu, între Moinești și Valea Lungă”, a anunțat Ciucu pe contul său de Facebook.

Ciucu va începe curățenia generală de primăvară și așteaptă voluntari

Cu această ocazie, Ciucu anunță că atunci când se mai încălzește afară va începe și curățenia generală de primăvară. În plus, primarul susține că va ieși și el la treabă, dar așteaptă și voluntari.

”Acest exercițiu ne este util în iminența amplei campanii de curățenie generală de primăvară pe care o planificăm in Sectorul 6. Cum trece vijelia și se încălzește decent vremea vom demara cea mai amplă campanie de curățenie generală care a fost vreodată in București. Inclusiv cu participarea dumneavoastră voluntară, dacă doriți. Eu voi pune mâna pe sapă și pe greblă pentru că nu e nicio rușine să ai grijă de orașul tău. Dar despre ce si cum, vă voi spune mai multe în curând.

În administrațiile moderne experimentul sau simulările la scară mai mică ajută în luarea deciziilor. Nu te apuci să iei decizii așa din birou, trebuie să înțelegi ce merge și ce nu merge”, se mai arată în postare.

Totodată, edilul arată că ”o sa fie un regulament, o sa fie o dezbatere, vom implica in proces mai toate instituțiile (ADPDU, Poliția Locală, firma de salubritate, administrațiile Pietelor, Școlilor etc.)”.

”In weekenduri, si nu doar in weekenduri, dacă doriți sa va implicați in zona dumneavoastră, vă vom sta la dispoziție cu unelte, flori și peisagiști. Ar putea fi și plăcut”, conchide postarea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati