Ciucu: Există polițiști locali care ”nu stăpânesc bine limba română” așa că evită să scrie procese verbale

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a declarat că a început reforma a trei instituții esențiale, printre care și Poliția Locală. ”Întărim angajații prin cursuri, procese de mentorat și atribuirea de sarcini mult mai clare”, a explicat edilul într-un interviu pentru News Bucuresti. Acesta a completat că la Poliția Locală lucrează și persoane care ”nu stăpânesc bine limba română” așa că evită să scrie procese verbale și să dea amenzi.

”În ceea ce privește Poliția Locală, am început un proces de reformă ce presupune ca 85 de polițiști să nu se mai regăsească în viitoarea schemă. Întărim angajații prin cursuri, procese de mentorat și atribuirea de sarcini mult mai clare”, a declarat primarul.

Ciucu spune că își dorește ca fiecare polițist să meargă pe câte o zonă și ”să știe tot ce e acolo, de la ce clădiri au fațadele degradate, dacă există un semn de circulație căzut, o grădină de bloc neîngrijită și în acest caz să fie amendată asociația de proprietari”.

Ciucu: Sunt cazuri în care polițiștii nu stăpânesc bine limba română și nu mai scriu procese verbale

”Am nevoie de polițiști care să ia măsuri. Fiecare polițist să meargă pe câte o zonă și să știe tot ce e acolo, de la ce clădiri au fațadele degradate, un semn de circulație căzut, o grădină de bloc neîngrijită și amendată asociația de proprietari. Acum răspunderea este foarte generală, dar eu vreau să știe foarte clar, unul doi polițiști pe o zonă pe care să o patruleze și să o știe pe dinafară.

Să nu le fie frică să dea amenzi. Sunt cazuri în care nu stăpânesc bine limba română, nu mai scriu procese verbale și nu mai dau amenzi. Și sunt funcționari publici”, a declarat edilul.

Polițiștii vor avea funcția de feedback către administrație

În același timp, primarul explică faptul că polițiștii vor avea o funcție de feedback, fiind cei care vor informa structurile de specialitate despre problemele constatate.

”Polițiștii vor avea funcția de feedback către administrație, pentru că vor trimite informații mai departe structurilor de control din poliție. Prima informație va veni de la acești oameni prezenți în sector, după care cei specializați vor merge și vor aplica legea în funcție de competențe”, a declarat edilul.

”Corpul de funcționari este foarte îmbătrânit, vor fi angajate și persoane mai tinere”

Acesta a mai spus că, în viitorul apropiat, ar putea lua decizia de a angaja oameni mai tineri pentru a crește calitatea serviciului de ordine publică: ”corpul este foarte îmbătrânit și nu poate face fizic față.”

”E nevoie de o primenire, ceea ce înseamnă într-o primă fază să rămână cei mai buni, care vor fi formați profesional, vor avea o fișă de post care va include ce am spus eu și care vor fi informatizați și digitalizați să trimită în timp real informații în centrală. Plus un sistem de 3.000 de camere inteligente care să aibă scenarii predefinite care să alerteze și să crească capacitatea de intervenție a Poliției Locale.

Dacă vedem că nu facem față și va fi nevoie, peste un an de zile o sa luăm decizia să angajăm oameni tineri pentru a crește calitatea. Corpul este foarte îmbătrânit și nu poate face fizic față”, a conchis Ciprian Ciucu.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati