Ciucu: În jur de 100.000.000 de lei ne costă pe an curățenia stradală

Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu spune că în jur de 100.000.000 de lei costă pe an curățenia stradală, ceea ce este mult, și, „cu cât facem mai multă mizerie, cu atât ne costa mai mult”.

„Pentru că niciun primar nu suportă gândul ca la el în oraș să fie mizerie. Și angajează forțele necesare pentru a face față.  

Mai puține mizerie pe stradă înseamnă mai puține treceri cu utilaje și cu oameni, deci mai puțini bani aruncați la gunoi. 

Orice chiștoc, orice cutie de răcoritoare, orice ambalaj de șaorma aruncat, ne costă mult. 

La un calcul simplist, dacă am face de două ori mai putina mizerie am economisi 50.000.000 de lei pe an. Și i-am putea direcționa către investiții in scoli, anvelopare, parcuri, orice…

Apropo,  am început deja montarea celor 3.000 de camere de supraveghere și de săptămână viitoare polițiștii locali vor ieși mai mult în civil. Atenție la păstrarea curățeniei, vom începe să aplicăm politici de toleranță zero în ceea ce privește murdărirea spațiului public. 

P.S. Astăzi (n.red. sâmbătă) am strâns sute de saci de mizerie din interiorul digului sudic al Lacului Morii”, a scris Ciucu, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati