Ciucu schimbă modul cum se acordă bursele de merit în Sectorul 6

0
309
Foto: Facebook / Ciprian Ciucu

Primarul Ciprian Ciucu anunță că a schimbat modul în care se acordă bursele de merit în Sectorul 6. Mai exact, au fost scoase pragurile de acordare a burselor.

În opinia edilului, acestea ”denaturau evaluarea școlară (aveau ca efect vânarea notelor și, câteodată, presiuni din partea unor părinți pe profesori pentru a da note mai mari)”.

Ciucu subliniază că ”a introdus competiția reală”.

”Astfel, vor beneficia de burse mărite, în valoare de 500 de lei, primii 10% din elevi care învață cel mai bine.

Vor primi burse mărite primii 10% din elevi în ordinea descrescătoare a mediilor pe fiecare NIVEL de clasă din fiecare unitate de învățământ. Deci, ca să fie clar, elevii sunt în competiție doar cu cei din școala lor, pe nivelul lor de învățământ. De exemplu, cei de a III-a cu cei de a III-a, și cei de a VII-a cu cei din a VII-a din școala lor, pentru că așa este cel mai corect.

De asemenea, elevii care au mediile de peste 8.50 vor primi cu toții burse în valoare de 100 de lei”, scrie primarul pe contul său de Facebook.

Bursele de excelență au fost majorate

Totodată, bursele de excelență au fost majorate, ”pentru că munca cu rezultate excelente trebuie încurajată și recunoscută”.

Cum vor fi răsplătiți olimpicii din Sectorul 6:

  • pentru locul I – 7.000 lei/olimpic/an,
  • pentru locul II – 5.500 lei/olimpic/an;
  • pentru locul III – 4.000 lei/olimpic/an;
  • pentru mențiune – 3.000 lei/olimpic/an.

În plus, Ciucu a scos și ceea ce fosta administrație numea “bursa primarului”, acordată doar elevilor cu media 10. Primarul și-a motivat decizia în felul următor:

  1. nu are nicio logică ca un elev cu media 9.95 să nu fie recompensat în raport cu unul cu media 10;
  2. în noua logică, deja bursa este mărită, iar cei cu astfel de medii vor fi recompensați pentru munca lor;
  3. putem vorbi despre “bursa primarului” atunci când primarul o virează din contul lui personal, ceea ce nu a fost cazul..

Edilul mai argumentează că pragurile pentru acordarea burselor ”denaturează procesele și abordarea este incorectă față de cei care sunt imediat sub prag”. În opinia lui, acest sistem este mult mai corect și încurajează competiția și răsplătește munca.

Toate bursele vor fi virate săptămâna viitoare, se mai arată în postare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.