CJ Ilfov a suspendat dezinsecţia. O persoană a sunat la 112

Consiliul Judeţean Ilfov a anunţat, vineri, că a suspendat acțiunea de dezinsecție terestră desfășurată în județ, după ce mai multe persoane au reclamat iritații ale căilor respiratorii. La 112 a fost înregistrat un singur apel. Persoana care a sunat nu a mai fost găsită de ambulanța ajunsă la fața locului.

„Reprezentanții Consiliului Județean Ilfov, împreună cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare Ilfov și ai Direcției de Sănătate Publică Ilfov verifică dacă firma privată contractată pentru dezinsecție a respectat toate procedurile și concentrația prevăzută în fișa tehnică a produsului, dar merg și în teren, să stea de vorbă cu oamenii din zonele în care au fost probleme”, potrivit comunicatului transmis.

Rezultatele verificărilor vor fi anunţate, luni, de președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, va anunța rezultatul verificărilor într-o conferință de presă care va avea loc la sediul CJ, din strada Ernest Juvara, nr 3-5, București.

„Este pentru a cincea oară când Serviciul de Dezinsecție aplică terestru tratamente pentru combaterea țânțarilor anul acesta. S-a acționat în 19 localități, în zilele de 23 și 24 iulie. Ieri, 25 iulie, am început acțiunile în 9 localități. Insecticidul folosit se numește Solfac Trio, este toxic pentru albine și iritant pentru oameni. Am mai folosit Solfac anul acesta, în doză de 50 de mililitri la un hectar, dar și în anii trecuți, fără să fie probleme”, precizează CJ Ilfov.

De asemenea, Consiliul Judeţean precizează că măsurătorile pentru calitatea aerului, făcute de reprezentantii ISU, au arătat că nu au fost depășiri ale pragurilor de alarmare.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati