CJ Ilfov, detalii despre înscrierea în programul de prevenție și depistare precoce a leziunilor precanceroase colorectale

Consiliul Județean Ilfov a oferit detalii despre înscrierea în programul de prevenție și depistare precoce a leziunilor precanceroase colorectale.

Instituția a explicat că depistarea precoce sporește șansele de tratament și vindecare.

„Cancerul colorectal poate fi prevenit prin screening regulat, care identifică polipii înainte de a deveni cancer invaziv. Depistarea precoce crește șansele de tratament și vindecare. Sănătatea ta merită să acorzi atenție acestui aspect important”, se arată în comunicatul CJ Ilfov.

Totodată, CJ Ilfov atrage atenția că, în general, persoanele cu vârsta de peste 50 de ani prezintă un risc mediu pentru dezvoltarea cancerului colorectal și sunt recomandate să efectueze procedurile de screening în funcție de indicațiile medicului.

„Consiliul Județean Ilfov, Spitalul Universitar de Urgență Militar „Carol Davila” și Asociația „Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România” (COPAC) colaborează pentru implementarea programului de prevenție și depistarea precoce a leziunilor precanceroase colorectale în județul Ilfov. Prin această inițiativă, se urmărește asigurarea unui diagnostic și tratament timpuriu, contribuind la sănătatea și bunăstarea comunității”, se mai arată în același comunicat.

Pașii pe care îi pot urma locuitorii eligibili pentru înscrierea în programul de prevenție și depistare precoce a leziunilor precanceroase colorectale al CJ Ilfov

  • Adresați-vă medicului de familie pentru a vă înregistra în program.
  • Dacă nu aveți medic de familie înscris în program, completați formularul de înscriere disponibil pe site-ul COPAC și experții acesteia vă vor direcționa către cel mai apropiat medic din Ilfov.
  • Medicul de familie vă va explica instrucțiunile privind prelevarea probelor.
  • După ce proba este în posesia medicului de familie, acesta va efectua screeningul colorectal conform procedurii.

„Inițiativa este destinată în special persoanelor din grupuri vulnerabile, dar este deschisă tuturor locuitorilor județului Ilfov, atât din mediul rural, cât și urban, cu vârsta cuprinsă între 50 și 74 de ani, și oferă servicii de sănătate specifice în mod gratuit”, a precizat CJ Ilfov.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati