CJ Ilfov face bilanțul pe 2023 al lucrărilor de infrastructură din județ

50 de drumuri de interes local au fost preluate în administrare de către Consiliul Județean Ilfov, pentru a fi reabilitate au fost asfaltate. 

S-a operat și pe segmentul drumurilor județene, unde 30 km noi au fost reabilitați la standarde europene.

Podurile de la 𝗟𝗶𝗽𝗶𝗮 si 𝗖𝗿𝗲𝘁̦𝗲𝘀̦𝘁𝗶 au fost date în folosință cu mult înaintea termenului contractual, primul fiind o construcție nouă, iar cel de-al doilea, complet reabilitat. Asta datorită faptului că s-a lucrat în ritm accelerat, iar verificările efectuate constant în teren au dus la rezultate rapide.

Podul din 𝗟𝗶𝗽𝗶𝗮, 𝗹𝗼𝗰𝗮𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝗚𝗿𝘂𝗶𝘂, pe DJ101B are un rol vital – traversează râul Ialomița și asigură traficul în condiții de siguranță pentru cetățenii din localitățile din proximitate: 𝗚𝗿𝗮̆𝗱𝗶𝘀̦𝘁𝗲𝗮, 𝗖𝗶𝗼𝗹𝗽𝗮𝗻𝗶, 𝗦𝗻𝗮𝗴𝗼𝘃, 𝗚𝗿𝘂𝗶𝘂, 𝗠𝗼𝗮𝗿𝗮 𝗩𝗹𝗮̆𝘀𝗶𝗲𝗶, 𝗡𝘂𝗰𝗶. Are o lungime de 78,3 metri, iar carosabilul are o lățime de 7,8 metri și este prevăzut și cu trotuare (cu lățimea de un metru).

Sensul giratoriu din localitatea 𝗖𝗲𝗿𝗻𝗶𝗰𝗮 (satul Bălăceanca)  și al doilea sens construit și dat în circulație, respectiv cel care leagă mai multe artere – 𝗔𝟮  𝗖𝗲𝗿𝗻𝗶𝗰𝗮𝗧𝗮̂𝗻𝗴𝗮𝗻𝘂. 

Giratoriul din 𝗕𝗮̆𝗹𝗮̆𝗰𝗲𝗮𝗻𝗰𝗮, finalizat, la patru luni de la începerea lucrărilor. 

Este important pentru fluidizarea traficului în Cernica, dar și pentru cei care tranzitează zona Glina – Bălăceanca-A2. Rondul central a fost amenajat, au fost finisate trotuarele, au fost asigurate zonele pentru scurgerea apelor acumulate și a fost așternut asfaltul pe partea carosabilă. Obiectivul este situat la intersecția DJ301A cu DC55 și este vital pentru fluidizarea traficului, într-o zonă aflată în plină dezvoltare.

Sensul giratoriu din 𝗖𝗲𝗿𝗻𝗶𝗰𝗮 este dat în circulație și face legătura dintre DJ301 și autostrada A2 prin DC55. Scopul: fluidizarea traficului într-un punct rutier aglomerat, fiind o ruta ocolitoare care decongestionează, de asemenea, intrarea în Capitală la intersecția cu DNCB.

,,𝗣𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝗲𝗹𝗲 𝗱𝗲 𝗶𝗻𝗳𝗿𝗮𝘀𝘁𝗿𝘂𝗰𝘁𝘂𝗿𝗮̆ 𝗿𝘂𝘁𝗶𝗲𝗿𝗮̆ 𝗱𝗮𝘂 𝗼𝗿𝗮 𝗲𝘅𝗮𝗰𝘁𝗮̆ 𝗶̂𝗻 𝗜𝗹𝗳𝗼𝘃! 𝗔𝘃𝗲𝗺 𝗻𝗲𝘃𝗼𝗶𝗲 𝗱𝗲 𝗱𝗿𝘂𝗺𝘂𝗿𝗶 𝗺𝗼𝗱𝗲𝗿𝗻𝗲 𝗽𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗮̆ 𝗺𝗲𝗿𝗴𝗲𝗺 𝘀𝗽𝗿𝗲 𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗶𝘂, 𝘀𝗽𝗿𝗲 𝘀̦𝗰𝗼𝗮𝗹𝗮̆. 𝗙𝗶𝗲𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗿𝘂𝗺 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗶𝗺𝗽𝗼𝗿𝘁𝗮𝗻𝘁, 𝗳𝗶𝗲𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘀𝘁𝗿𝗮𝗱𝗮̆ 𝗰𝗼𝗻𝗲𝗰𝘁𝗲𝗮𝘇𝗮̆ 𝗰𝗼𝗺𝘂𝗻𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝘀̦𝗶 𝗼 𝗮𝗷𝘂𝘁𝗮̆ 𝘀𝗮̆ 𝘀𝗲 𝗱𝗲𝘇𝘃𝗼𝗹𝘁𝗲. 𝗜̂𝗻 𝗜𝗹𝗳𝗼𝘃, 𝗻𝗼𝗶 𝗳𝗮𝗰𝗲𝗺 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝗲 𝗰𝘂 𝘀̦𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗼𝗮𝗺𝗲𝗻𝗶”, a transmis p𝗿𝗲𝘀̦𝗲𝗱𝗶𝗻𝘁𝗲𝗹𝗲 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗝𝘂𝗱𝗲𝘁̦𝗲𝗮𝗻 𝗜𝗹𝗳𝗼𝘃, Hubert Thuma.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati