CJ Ilfov, proiect de fluidizare a traficului pe toată latura de est. A fost aprobat DJ301 – Tânganu – A2 – Cernica

DJ301 – Tânganu – A2 – Cernica, un nou drum de legătură cu Autostrada Soarelui. Astăzi, 10 iulie 2024, au fost aprobați, în ședința de consiliu, noii indicatori tehnico-economici pentru proiectul de infrastructură DJ301 – Tânganu – A2 – Cernica, informează Consiliul Județean Ilfov într-un comunicat de presă.

Noul drum va avea o lungime de 8 kilometri și va face legătura directă între DJ301, satul Tânganu, Autostrada Soarelui și localitatea Cernica.

  • “Scopul acestui segment nou de infrastructură? Să fluidizeze traficul pe toată latura de est a județului Ilfov. Ca să înțelegem, analizăm pe date din teren. În Tânganu locuiesc la această dată 3460 de persoane. Însă, în toată localitatea Cernica, sunt 11.377 Ilfoveni. Pe date oficiale. Pentru că, în teren, sunt mult mai mulți cei care s-au mutat din Capitală, în această zonă din județul nostru. Este motivul pentru care dimineața, spre serviciu, spre școală, drumul spre Centura Capitalei, spre Orașul Pantelimon se supraaglomerează. La fel și seara, la revenirea acasă.

Așa că, noul drum de legătură va muta o parte din trafic pe noul traseu, va duce circulația pe A2, ulterior, spre DNCB – București – Constanța – Aeroportul Otopeni. Iar accesul rapid în zonă aduce, bineînțeles, dezvoltarea economică a zonei. Am gândit acest proiect împreună cu Primăria Cernica și Consiliul local Cernica. Suntem convinși că în următorii ani, toate aceste proiecte de infrastructură vor aduce un potential economic ridicat.“, transmite președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma.

Valoarea lucrărilor este de 174.256.939,68 lei cu TVA, iar durata de execuție, de 16 luni.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati