CJ Ilfov: Utilajele de dezinsecție ar fi trebuit oprite când oamenii intrau în raza lor de acțiune

Consiliul Județean Ilfov transmite că oamenii sunt în siguranță în timpul acțiunilor terestre de dezinsecție, însă, utilajele de dezinsecție ar fi trebuit oprite când oamenii intrau în raza lor de acțiune, pentru că soluțiile folosite sunt iritante, potrivit unui comunicat CJ Ilfov. O firmă a primit avertisment și riscă rezilierea.

Comisia formată din reprezentanți ai Consiliului Județean Ilfov, împreună cu reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare Ilfov și ai Direcției de Sănătate Publică Ilfov, a constat că: „unii dintre operatorii firmei private contractate de Consiliul Județean Ilfov pentru dezinsecție, SC Wasval SRL, au dat dovadă de neglijență în activitate”.

De asemenea, primăriile nu au informat suficient populația de pe raza localității lor și nu au ales un traseu care să evite zonele unde se înregistra activitate comercială în spațiu deschis, potrivit sursei citate.

Acțiunile de dezinsecție vor fi reluate la sosirea rezultatelor de laborator privind soluția folosită în 25 iulie. Rezultatele sunt așteptate în 14 zile iar „dezinsecția este necesară nu doar din cauza disconfortului creat de țânțari, ci și pentru că insectele pot răspândi boli grave”.

Mai mulți cetățeni care locuiesc în orașul Popești-Leordeni din Ilfov au sunat la 112, săptămâna trecută, pentru că s-au simțit rău după ce autoritățile au împrăștiat substanțe împotriva țânțarilor. Viceprimarul spune că au fost făcute teste, nefiind depășite valorile normale.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati