CJ Ilfov va depune proiecte pentru investiții în noi suprafețe ocupate de păduri

Consiliul Județean Ilfov va depune proiecte în cadrul schemei de ajutor de stat ”Sprijin pentru investiții în noi suprafeţe ocupate de păduri”, a anunțat vicepreședintele CJ Ilfov, Ștefan Rădulescu.
  • Acesta precizează că mediul și extinderea zonelor forestiere din Ilfov sunt #prioritare pentru Consiliul Judetean Ilfov și pentru întreaga conducere. În acest sens, instituția apelează la toate resursele disponibile pentru a avea un aer curat pentru ilfoveni.
Astfel, vicepreședintele CJ Ilfov a purtat discuții, alături de prefectul Simona Neculae și de vicepreședintele CJ Ilfov, Vincențiu Voicu, cu mai mulți primari din județ și cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere și ai Direcției Agricole despre cum se pot face împăduriri în Ilfov.
  • Consiliul Judeșea Ilfov va depune proiecte în cadrul schemei de ajutor de stat ”Sprijin pentru investiții în noi suprafeţe ocupate de păduri”, a anunțat Rădulescu.
Potrivit sursei citate, la nivel național, programul are fonduri de 500 de milioane de euro pentru a planta păduri de minimum 0,5 ha și perdele forestiere de minimum 0,1 hectare fiecare. Schema vizează atât terenuri deținute de proprietari privați, cât și terenuri publice.

Rădulescu: ”Implicarea fiecăruia dintre noi este importantă”

”Este foarte bine să avem astfel de întâlniri la nivel local, să facem cunoscut programul pentru cât mai mulți reprezentați ai societăților comerciale și asociațiilor agricole, să știe că pot obține finanțări și care sunt beneficiile implementării unor astfel de proiecte.
Implicarea fiecăruia dintre noi este importantă pentru a avea un aer mai curat în Ilfov și în regiunea metropolitană. Fie că sprijinim obținerea de finanțări, fie că ne oferim voluntari în campaniile de împădurire, doar împreună putem extinde fondul forestier din județul Ilfov”, a completat vicepreședintele CJ Ilfov.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati