Clădirea Lapidarium Văcăreşti din cadrul Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti este aproape finalizată

1
94
Foto: Facebook / Nicușor Dan

Primarul Capitalei Nicuşor Dan anunță că este aproape finalizată clădirea Lapidarium Văcăreşti din cadrul Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti, lucrările fiind realizate 90%.

  • Termenul de finalizare este sfârşitul lunii iunie a acestui an, arată sursa citată.

„Clădirea Lapidarium Văcăreşti din cadrul Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti este aproape finalizată. Lucrările sunt realizate 90%, termenul de finalizare fiind sfârşitul lunii iunie 2024. Aceasta este o altă investiţie abandonată de administraţia precedentă. Proiectul a început în 2012 şi a fost sistat în 2016. Nu s-au mai alocat fonduri, iar construcţiile s-au degradat”, a scris Nicuşor Dan, vineri pe Facebook.

El a precizat că în 2022, a reluat procedurile legale pentru continuarea proiectului (documentaţie, licitaţie etc.), iar din 2023 sunt efectuate lucrări.

Foto: Facebook / Nicușor Dan

„Lapidarium Văcăreşti va cuprinde două săli expoziţionale care vor adăposti fresce, machete, relevee şi alte piese documentare şi de artă, un Foaier şi o Sală Auditorium cu 200 de locuri destinată evenimentelor culturale, precum: recitaluri, concerte, piese de teatru, conferinţe, simpozioane, etc.”, a completat edilul general.

El a mai spus că în cadrul aceluiaşi proiect urmează a fi amenajat şi un depozit vizitabil, unde vor fi expuse fragmente litice provenite în urma demolării Mănăstirii Văcăreşti, care a avut loc în anul 1986.

„Punerea în valoare a pieselor care au aparţinut Mănăstirii Văcăreşti reprezintă o reparaţie morală a acţiunilor regimului comunist”, a conchis Nicuşor Dan.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.