- „Sunt de acord că o clădire istorică trebuie refăcută, dar poate trebuie refăcută și dată o altă destinație decât cea de spital dacă nu mai este conformă cu cerințele din zilele în care trăim. Acea clădire fiind construită în urmă cu 80,90, nu știu câți ani în urmă.
Am fost foarte curios să văd unde se duc banii pentru reabilitarea acestor unități sanitare.”, spune deputatul.
Acesta argumentează prin faptul că 4500 €/ mp sunt costurile de reabilitare pe când 2000€/ mp ar fi costurile pentru spitale noi și conforme cerințelor actuale.
Plafonul pus de autorități pentru astfel de lucrări este unul maxim și chiar se apelează și la rectificare bugetară.
Care este logica unui astfel de demers, pe de o parte construirea de spitale noi din fonduri europene greu de accesat din cauza birocrației, reabilitarea prin PNRR a clădirilor istorice dar nu spitale, și puține fonduri pentru reabilitarea spitalelor pe care le avem deja construite.
„Răspundeți voi la întrebarea asta pentru că eu aștept răspunsul de la cei care trebuiau să vină cu justificarea. Și nu au putut să o facă astăzi, am cerut amânarea proiectului dar nu s-a dorit.
Pentru că așa este ordinul pe unitate, unii trebuie să ia bani, alții trebuie să plătească, dar voi nu trebuie să știți pentru ce plătiți.”, mai spune deputatul AUR.