Clădirile cu risc seismic vor fi consolidate doar pe banii statului, anunță ministrul Dezvoltării. Ce obligații vor avea proprietarii

0
331
Pixabay

Românii care locuiesc în clădiri cu risc seismic nu vor putea să își vândă locuințele timp de 25 de ani, dacă acestea vor fi consolidate cu fonduri de la stat. Dacă fac acest lucru, trebuie să dea banii înapoi, a anunțat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, care a spus că Guvernul are un proiect de lege în acest sens.

Cseke Attila spune că nu va mai exista o confinanțare, și că practic, programul prevede finanțarea integrală din bugetul de stat a consolidărilor de risc seismic, astfel încât să nu mai existe discuția referitoare la proprietarii care nu pot să suporte pentru că nu au posibilități financiare și așa mai departe, notează Digi24.

Interdicție de vânzare pentru proprietar

„Acest lucru este legat de o interdicție de vânzare pentru proprietar, pentru că este o creștere a valorii apartamentului prin consolidare de risc seismic, care este o finanțare de la stat. Vom avea o interdicție de vânzare, respectiv în perioada interdicție de vânzare proprietarul poate să își vândă apartamentul, dar atunci trebuie să restituie statului cota parte din investiția de consolidare de risc seismic. Perioada interdicției este de 25 de ani pentru persoane fizice”, a adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.