Clinica Smart Nutrition a încheiat anul 2021 cu o creștere de 70% a cifrei de afaceri

Clinica Smart Nutrition din Capitală a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri majorată cu 70% faţă de anul 2020, continuându-şi ritmul de creștere din ultimii ani.

Evoluţia a avut la bază activitatea dinamică pe segmentul serviciilor de nutriţie, dar a fost susţinută şi de consultaţiile de psihonutriţie, care prezintă un interes crescut în rândul populaţiei din mediul urban. Aproximativ 15% din volumul serviciilor medicale au fost consultaţii online.

În medie, pacientele clinicii au dat jos peste 10 kilograme

Categoria dominantă de pacienţi ai clinicii a fost în continuare reprezentată de femei, în principal cu vârste peste 30 de ani, care s-au adresat medicilor nutriţionişti pentru a-şi rezolva problemele de greutate. Cazurile au fost diverse, de la paciente care şi-au dorit să elimine câteva kilograme acumulate în perioada pandemiei, la paciente cu obezitate, care au făcut schimbări majore ale stilului de viaţă şi alimentar, reuşind să slăbească 40-50 de kilograme. În medie, pacientele clinicii au dat jos peste 10 kilograme pentru a ajunge la silueta dorită.

Deşi femeile au fost majoritare, recordul de slăbit a fost obţinut de un tânăr în vârstă de 26 de ani, diagnosticat cu obezitate morbidă (176 kg). Acesta a reuşit să piardă 80 de kilograme urmând un plan alimentar personalizat, bazat pe analize şi investigaţii de metabolism, adaptat programului său zilnic și preferințelor alimentare, astfel încât să se încadreze în numărul de calorii calculat pentru scăderea în greutate. Totodată, un procent de 5% din totalul pacienţilor au fost persoane subponderale, care au apelat la ajutorul nutriţionistului pentru a urma un regim de îngrăşare corect.

„Obiectivul setat pentru 2021 a fost să ne consolidăm poziţionarea în zona serviciilor de nutriţie. De aceea, am integrat noi specialităţi conexe, pentru a ne dezvolta conceptul de clinică multidisciplinară, ne-am mutat într-o nouă locaţie şi ne-am consolidat prezenţa online, cu scopul de a fi mai ușor accesibili pentru pacienți”, a declarat Andreea Vasile, directorul clinicii Smart Nutrition.

Centrul de nutriție asigură o abordare multidisciplinară, integrată a problemelor de greutate și tulburărilor alimentare.

Fiecare pacient beneficiază de suportul unei echipe medicale, alcătuită din medicul specialist în nutriţie, diabet şi boli metabolice, alături de pneumolog cu competență în tratarea apneei de somn, endocrinolog, psiholog sau psihiatru, în funcţie de nevoile pacientului. Acești experți colaborează pentru a crea un program de intervenție nutrițională personalizat, asigurând pacientului un tratament complet al problemelor de greutate și complicațiilor asociate.

Consilierea psihoterapeutică pentru dietă sau psihonutriție ocupă un loc important în acest proces, fiind recomandată de ghidurile internaționale ca parte din abordarea pacientului cu probleme de greutate. Interesul în creștere pentru acest serviciu arată o preocupare mai ridicată a populației față de relația emoțională cu alimentația, în special în contextul generat de pandemie. Potrivit studiilor internaționale, oboseala și plictiseala sunt principalii factori care conduc la mâncatul pe fond emoțional.

În cadrul Smart Nutrition, ședintele de psihonutriție sunt asigurate de un psihoterapeut acreditat și cu experiență în lucrul cu adulții și copiii. Acesta ajută pacienții să restabilească o relație pozitivă și echilibrată cu mâncarea, oferindu-le strategii și sprijin pentru a realiza o schimbare pe termen lung a obiceiurilor alimentare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati