Clinica socială dentară, destinată persoanelor fără venituri sau cu venituri mici, va fi finanţată de reţeaua dr. Leahu

0
861
Costurile de operare ale Clinicii Sociale de Stomatologie vor fi suportate în cuantum de peste 125.000 de lei lunar de către reţeaua dr. Leahu. Clinica socială îşi va schimba numele în Clinica Socială de Stomatologie Sf. Ioan.
  • Clinica Socială de Stomatologie Sf. Ioan își va continua activitatea deocamdată în aceeași locație de pe Strada Louis Blanc, nr.9A, având patru cabinete dentare și un centru de radiologie.

O echipă de 40 de medici stomatologi de diferite specializări (parodontologie, endodonție, chirurgie, protetică), medici voluntari cu experiență și medici rezidenți, sub îndrumarea medicilor coordonatori, este pregătită să asigure continuitatea serviciilor de asistență medicală stomatologică. Serviciile acoperite sunt de terapie-odontologie (tratament de urgență al traumatismelor dento-alveolare, tratamentul cariei, detartraj etc.), endodonție, paradontologie, chirurgie, protetică, ortodonție și radiologie.

  • În funcție de condițiile sociale ale pacienților, tratamentele sunt complet gratuite, în cazul persoanelor fără niciun venit, sau la prețuri reduse, pentru cei care au venituri mici.

Cei care au nevoie de servicii stomatologice și pot face dovada unei situații materiale dificile se pot programa telefonic la numărul de telefon 0374 751 454, în intervalul orar 10:00 – 16:00, de luni până vineri.

  • “Încă din 2020, din momentul Stării de Urgență, în care am fost singura rețea de la nivel național care a rămas deschisă și a asigurat urgențele pentru populație, ne-am dat seama de nevoia reală a oamenilor de a beneficia de servicii de asistență medicală stomatologică, indiferent de context, de condiția lor materială, de existența unei decontări, de vârstă sau de starea de sănătate. Alături de echipă și de alți parteneri, am pornit acest demers cu ideea simplă în minte de a contribui necondiționat la binele oamenilor și de a fi alături de aceștia atunci când au nevoie de noi. Am demonstrat în ultimii trei ani că avem un model funcțional, că echipa noastră este foarte motivată să contribuie la rândul său, mai ales că este implicată și în alte demersuri de voluntariat, și că impactul nostru este vizibil. De aceea, ne-am hotărât să ducem mai departe inițiativa sub o platformă mai puternică, ce va crea posibilitatea de a servi mai mulți oameni și care va fi sustenabilă pentru foarte mult timp. Ceea ce facem acum prin Clinica Socială de Stomatologie Sf. Ioan și prin înființarea asociației care susține inițiativa, este că pornim construcția locului în care oamenii cu posibilități materiale reduse, care, altfel, nu ar beneficia de sănătate dentară, își pot rezolva problemele la standardul vremurilor noastre și își pot regăsi demnitatea. Este forma noastră de a întoarce comunității tot ceea ce am creat în ultimul deceniu”, declară dr. Ionuț Leahu, CEO și fondator al reţelei de clinici Dr. Leahu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.