Clotilde Armand a câștigat definitiv procesul cu Romprest

Curtea de Apel București a respins definitiv luni, 15 martie, ca nefondată, ordonanta presedintiala introdusă de compania Romprest împotriva Consiliului Local al Sectorului 1, Primăriei Sectorului 1 și a primarului Clotilde Armand (USR-PLUS), caz care are legătură cu colectarea gunoaielor de pe spatiul public.
Curtea de Apel București a respins astăzi ca nefondată ordonanța președințială introdusă de compania Romprest împotriva Primăriei Sectorului 1, a Consiliului Local Sector 1 și a primarului Sectorului 1. Decizia este definitivă.
„Având în vedere principiile în considerarea cărora se organizează și funcționează serviciul de salubrizare, reglementate prin art. 3 lit. a, c, d, e din Legea serviciului de salubrizare a localităților nr. 101/2006, respectiv protecția sănătății populației, responsabilitatea față de cetățeni, conservarea și protecția mediului înconjurător, asigurarea calității și continuității serviciului, precum și regula instituită prin dispozițiile art. 8 alin. 3 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, conform căreia principiul libertății contractuale este subordonat principiului priorității interesului public:
– instanța apreciază că nu se poate reține în favoarea reclamantei (Romprest) aparența dreptului de a i se asigura exclusivitatea prestării serviciului de salubrizare pe aria administrativă a Sectorului 1, atunci când exercitarea dreptului contractual de limitare a activității poate aduce atingere interesului comunității în favoarea căreia este prestat serviciul de salubrizare, situație incidenta în cauză”, potrivit unui comunicat al Tribunalului București.

Criza gunoaielor

Intreaga poveste a inceput imediat dupa alegerile locale, la finalul anului 2020. Clotilde Armand, noul primar, a afirmat ca este nemultumita de sumele mari de bani pe care Sectorul 1 le plateste companiei Romprest, in baza unui contract semnat in 2008.

Asa ca s-a ajuns la o criza, iar firma a refuzat sa mai ridice gunoiul stradal necontrolat, daca nu-i erau achitate mai multe datorii (aproximativ 100 de milioane de lei), acumulate din mandatul fostului primar PSD, Daniel Tudorache, scrie ziare.com.

In aceasta situatie, primarul a contractat serviciile unei alte firme de salubritate sa stranga gunoiul pe care Romprest nu mai voia sa-l ridice, chiar daca compania avea exclusivitate.

În data de 22 decembrie 2020, Romprest a introdus la Tribunalul Bucuresti ordonanta presedintiala, proces care se judeca cu rapiditate. Concret, compania cerea judecatorilor trei lucruri:

  • – Sa oblige Primaria si Consiliul Local, prin intermediul primarului Clotilde Armand, sa respecte contractul incheiat in 2008, de prestare a serviciilor de salubritate, partea in care Romprest avea exclusivitate pe raza Sectorului 1.
  • – Sa fie respectate termenele de plata ale serviciilor, conform dispozitiilor contractului de prestari servicii.
  • – Sa o oblige pe Clotilde Armand sa mai difuzeze pe canalele media – televiziune, presa scrisa sau online, retele de scializare etc. – afirmatii „defaimatoare privind imaginea, numele, activitatea, stadiul relatiei contractuale si/sau orice infomatii sau documente ce fac parte din fondul de comert al subscrisei (cu exceptia celor care se circumscriu definitiei de „infomatie publica”).”

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati