Clotilde Armand a dispus suspendarea activității a nouă terase celebre din Parcul Herăstrău și de pe Calea Victoriei

0
874
Foto: Facebook / Clotilde Armand

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a anunțat luni că a emis decizii de suspendare a activității în cazul a nouă terase foarte cunoscute din Parcul Herăstrău și de pe Calea Victoriei, despre care a spus că tulbură ”repetat” liniștea publică pentru că dau muzica tare.

Terasele pentru care a emis decizii sunt Nuba, IT Cucina, Kayo, Funky Lounge, Bar 112 și mai multe firme care operau sub denumirea Grădina Monteoru, transmite edilul.

”Cei mai mulți administratori de astfel de terase și restaurante din Sectorul 1 au înțeles să respecte legea și bunul simț. Acestora le mulțumesc. Însă avem și cazuri ale unor patroni care se cred mai presus de lege și ignoră, în mod deosebit la final de săptămână, nevoia de liniște a locuitorilor. În cazul lor, am un mesaj foarte clar: vremurile în care făceau ce vor în spațiul public au trecut, acum respectăm legea la literă în Sectorul 1”, arată Clotilde Armand într-un comunicat.

În cazul în care terasele continua activitatea, primarul Clotilde Armand a anunțat că va cere Fiscului confiscarea veniturilor realizate pe perioada suspendării.

”Am dat dispoziție Poliției Locale Sector 1 să intensifice verificările cu privire la respectarea ordinii și liniștii publice de către aceste terase și cluburi și să aplice legislația cu fermitate și fără nicio excepție. Am avut multe reclamații în cazul unui club în care se organizează frecvent concerte de manele, l-am amendat, iar dacă vor continua cu gălăgia îi vom suspenda și lui activitatea”, a mai declarat primarul Sectorului 1.

Ea a spus că în acest weekend au fost date alte 10 contravenții pe Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

În plus, Armand a mai spus că Poliția Locală Sector 1 pregătește documentația pentru emiterea de noi dispoziții de suspendare a autorizațiilor de funcționare pentru alte baruri și terase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.