Clotilde Armand a lansat o hartă interactivă și îndeamnă bucureștenii să reclame stâlpii „sufocați de cabluri”

Primăria Sectorului 1 le cere cetățenilor să semnalizeze stâlpii sufocați de operatorilor de telecomunicații.

”Locul cablurilor de internet, telefonie fixă sau televiziune nu este pe stâlpi, ci în subteran, așa cum este în marile orașe ale Europei și așa cum prevede legislația în vigoare. Prezența aglomerărilor de cabluri la suprafață ne urâțește orașul și pune în pericol siguranța fiecăruia dintre noi”, potrivit unui comunicat al Primăriei.

În Sectorul 1, există cea mai mare rețea de infrastructură subterană pentru telecomunicații din București (500 km), însă există și multe zone unde operatorii de telecomunicații n-au migrat rețelele de cabluri aeriene în subteran sau au lăsat aceste cabluri pe stâlpi fără să le dezafecteze.

Pentru a putea realiza o hartă cât mai completă a zonelor în care încă se regăsesc pe domeniul public stâlpi încărcați cu cabluri, am lansat o platformă în care puteți să ne semnalați online prezența acestora pe stâlpi.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a solicitat deja operatorilor de telecomunicații să respecte legislația în acest domeniuși să mute toate cablurile existente în acest moment de pe stâlpi în subteran.

“Operatorii de telecomunicații trebuie să înțeleagă că și în acest domeniu există o lege care trebuie respectată. Locul cablurilor de telecomunicații este în subteran și nu pe stâlpi. Așa este legal și civilizat. Totodată, doresc să clarificăm lucrurile și să eliminăm orice fel de speculație pe acest subiect: cetățenii Sectorului 1 și mediul economic care își desfășoară activitatea în această zonă administrativă nu vor rămâne nicio clipă fără internet, cablu sau telefonie fixă”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Potrivit art. 28, alin. (3) și (4) din Hotărârea Guvernului nr. 490/2011 privind completarea Regulamentului general de urbanism, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 525/1996 este interzisă montarea supraterană, pe domeniul public, a echipamentelor tehnice care fac parte din sistemele de alimentare cu apă, energie electrică, termoficare, telecomunicații, transport în comun, a automatelor pentru semnalizare rutieră și altele de această natură. Montarea echipamentelor tehnice se execută în varianta de amplasare subterană ori, după caz, în incinte sau în nișele construcțiilor, cu acordul prealabil al proprietarilor incintelor/construcțiilor și fără afectarea circulației publice.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati