Clotilde Armand a prezentat lista unităţilor de învăţământ unde se fac lucrări de extindere: „Noi investim în şcoli, nu în diamante”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a participat în acest weekend la Târgul Educaţional „Vocaţia Ta”, care a avut loc la Biblioteca Naţională a României.

  • Cu această ocazie, edilul Sectorului 1 a prezentat şcolarilor investiţiile în educaţie pe care administraţia locală a Sectorului 1 le derulează precum şi programele de studii gimnaziale şi liceale pe care le oferim în această zonă administrativă.

„Obiectivul nostru este să avem un singur schimb în toate şcolile şi liceele din sector. De aceea, de la începutul mandatului, am reuşit o extindere a şcolilor din Sectorul 1 cum nu s-a facut niciodată.Totodată, programul after-school le permite părinţilor sa-şi lase copii la şcoală toată ziua, de dimineaţa până seara, timp în care îşi fac temele şi au alte activităţi educaţionale şi sportive. Toate şcolile care doresc astăzi au implementat programul after-school plătit de primărie. În prezent, un număr de 3000 de elevi beneficiază de acest program. Noi investim în şcoli, nu în diamante”, a precizat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand într-o postare pe pagina de Facebook.

În concret, de la începutul mandatului actualei administraţii a Sectorului 1 au fost finalizate lucrările de extindere la următoarele unităţi de învăţământ:

– Şcoala Gimnazială nr. 179 – 10 clase;
– Şcoala Gimnazială „Herăstrau”- 10 clase;
– Şcoala nr. 17 „Pia Brătianu”- 4 clase – disponibile din septembrie 2022;
– Şcoala Gimnazială „Ion Heliade Rădulescu” – 3 clase;
– Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”- 10 clase;
– Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu”- 10 clase.

Totodată, Primăria Sectorului 1 are în curs de derulare un amplu program de amenajare de şcoli noi în clădiri noi, din care prezentăm câteva exemple:
– Şcoala şi Grădiniţa „Greenfield”, 43 clase, avem autorizaţia de construire, licitaţia de execuţie va fi pornită imediat după ce bugetul a fost votat;
– Şcoala Gimnazială „Ion Heliade Rădulescu”, 30 clase, sală de sport, Autorizaţia de construire este în curs de obţinere şi imediat după va începe execuţia, contractul este deja semnat;
– Şcoala din cartierul Henri Coandă, 40 clase, studiul de fezabilitate este în curs de finalizare şi va fi supus Consiliului Local pentru a demara licitaţia de proiectare şi execuţie;
– Şcoala Regală – colegiul Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu”-, 30 clase şi săli de studiu instrument, teren de sport, studiul de fezabilitate este în curs de finalizare, şi va fi supus Consiliului Local pentru a demara licitaţia de proiectare şi execuţie;
– Şcoala Gimnazială nr. 6, strada Apicultorilor, 8 clase, contractul de execuţie este semnat;
– Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”, 19 clase, studiul de fezabilitate este în curs de finalizare şi va fi supus Consiliului Local pentru a demara licitaţia de proiectare şi execuţie.

„Finalizăm în paralel studiul de fezabilitate pentru 11 şcoli pentru a le reabilita seismic. Săli de clase noi vor putea fi finalizate, cum este la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza, în corpul de clădire A care nu este folosit până nu este reabilitat. Consiliul Local a blocat, deocamdată, aceste studii”, a mai afirmat edilul Clotilde Armand.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati