Clotilde Armand a trimis Corpul de Control să verifice achiziții ale instituțiilor de învățământ din Sectorul 1

0
1114
Foto: Facebook / Clotilde Armand

Primarul Clotilde Armand a anunțat, luni, pe Facebook, că a trimis Corpul de Control să verifice achiziții ale instituțiilor de învățământ din Sectorul 1. Ea transmite că ”Epoca de Diamant” s-a terminat, cu aluzie la fosta administrație condusă de Daniel Tudorache.

„Clientela PSD a început discret să se remufeze la contracte publice”, a transmis primarul.

Clotilde Armand explică de ce a trimis Corpul de control la școli:

  • ”Procedura prin care o unitate de învățământ face anumite achiziții nu mai este controlată direct de primărie. Fiecare unitate de învățământ are un Consiliu de Administrație format din director de unitate, consilieri locali de la mai toate partidele (în general PSD și PNL, ei sunt cei care controlează Consiliul Local Sector 1) și reprezentanți ai părinților. Acest Consiliu de Aministrație aprobă achizițiile la propunerea directorului. Acesta este contextul, pe larg. Eu am anunțat, la începutul fiecărui an, directorii de școli să nu mai facă achiziții nelegale și să-mi prezinte planul anual de achiziții. Mulți dintre ei s-au conformat, dar câțiva nu au făcut acest lucru.”

Armand a mai declarat că dacă rezultatul controlului va scoate la iveală nereguli atunci aceasta va sesiza parchetul: ”Printre primele măsuri pe care le-am luat când am venit la primărie au fost desființarea unor structuri prin care se scurgeau bani mulți către rețeaua Dan Tudorache-Marian Vanghelie.

Una din măsuri a fost desființarea unei structuri parazit: Administrației Unităților de Învățământ Preuniversitar și Unităților Sanitare Publice (AUIPUSP). Această structură nu doar că făcea achiziții nelegale în pandemie, dar prin ea s-au cumpărat celebrele tablete în valoare de 20 milioane €. Față de ce v-am spus aici eu am depus plângere penală împotriva directorului AUIPUSP și a primarului de atunci. Iar DNA a anunțat că a început urmărirera penală față de 56 de persoane fizice și firme implicate pentru grup infracțional oragnizat”, a mai spus Armand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.