Clotilde Armand acuză consilierii generali PNL că blochează construirea unui complex educațional în cartierul Henri Coandă

Clotilde Armand acuză consilierii generali PNL că blochează construirea unui complex educațional în cartierul ANL Henri Coandă. Primarul Sectorului 1 susține că aleșii locali ai PNL refuză să introducă pe ordinea de zi Planul Urbanistic Zonal fără de care complexul educațional nu se poate construi.

”Războiul politic dus de liderii PNL împotriva mea a depășit orice limită. Consilierii generali liberali blochează intenționat dezvoltarea cartierului Henri Coandă și accesul la educație a sute de copii. Așa înțeleg ei să aplice proiectul “România Educată” promovat de președintele Klaus Iohannis: elevii sunt obligați să învețe la mare distanță de casă, să parcurgă în fiecare în zi un drum lung până în oraș, în condiții greoaie de trafic, pentru a avea acces la educație”, a scris primarul Sectorului 1 pe pagina de Facebook.

Primăria Sectorului 1 are în plan să construiască în acest cartier un complex educațional modern cu toate facilitățile: creșă, grădiniță, școală, sală de sport și bazin de înot.

  • Deschiderea acestui centru educațional ar rezolva și problema aglomerației din unele școli din Sectorul 1, spune primarul Sectorului 1.

”Pentru a putea demara această amplă investiție, este nevoie de adoptarea de către Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Proiectul de modificare a PUZ-ului Ansamblul ANL “Henri Coandă”- Drumul Nisipoasa a fost în dezbatere publică din iunie 2022, dar consilierii PNL refuză fără motiv introducerea lui pe ordinea de zi a CGMB. Avem toată documentația pregătită pentru a demara proiectul, există un contract pentru studiul de fezabilitate, în câteva luni am putea avea proiectantul și apoi am putea demara rapid construcția acestui complex educațional modern”, a explicat Clotilde Armand.

  • Aceasta solicită punerea proiectului pe ordinea de zi.

”Din păcate, consilierii generali PNL îi condamnă pe locuitorii cartierului să trăiască în noroi și fără unități de învățământ în apropierea casei. Înțeleg că au primit ordin să blocheze toate proiectele inițiate de primarul Sectorului 1, le atrag atenția că aceste jocuri politic mărunte nu trebuie să afecteze în niciun fel viitorul copiilor noștri și le solicit public să pună, în regim de urgență, acest proiect pe ordinea de zi a CGMB”,a mai precizat Armand.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati