Clotilde Armand: ”Am modernizat Şcoala Gimnazială nr. 183 din cartierul Chitila”

Şcoala Gimnazială nr. 183 din cartierul Chitila, Sectorul 1, a fost modernizată. „În Sectorul 1, prin investiţiile în educaţie derulate în ultimii trei ani, noi am făcut diferenţa între vorbe şi fapte”, transmite primarul Clotilde Armand.

Şcoala Gimnazială nr. 183 din cartierul Chitila şi-a schimbat radical înfăţişarea. La această unitate de învăţământ, Primăria Sectorului 1 a schimbat mobilierul de pe holuri, din unele săli de clasă şi cancelaria, a renovat toaletele, a schimbat pardoseala şi a redecorat holurile şi sălile de clasă.

În plus, Şcoala Gimnazială nr. 183 este inclusă în cel mai ambiţos program pe fonduri europene din istoria Sectorului 1 destinat învăţământului.

  • Este vorba de un proiect finanţat prin PNRR în cuantum total de 41 de milioane de lei pentru dotarea cu echipamente moderne şi digitalizarea şcolilor şi liceelor.

Prin acest proiect sunt înlocuite integral mobilierul învechit, echipamentele IT depăşite şi echipamentele din sălile de sport din 53 de unităţi de învăţământ din Sectorul 1: 3 grădiniţe, 25 de şcoli gimnaziale, 21 de licee sau colegii şi 4 şcoli speciale.

„Aceasta este viziunea noastră de modernizare a şcolilor din Sectorul 1. Din acest motiv am alocat, în ultimii trei ani, sume record pentru Educaţie, şi au reuşit să eliminăm moştenirea PSD-PNL- învăţământul în trei schimburi. În 2024 avem alocaţi peste 20% din buget, este vorba de peste 530 de milioane de lei pentru investiţii în viitorul copiilor noştri”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Principalele direcţii de dezvoltare ale învăţământului care vor fi finanţare prin aceste fonduri sunt:

  • Investiţii în extinderea şi construirea unităţilor de învăţământ: Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”, Şcoala Gimnazială „Ion Heliade Rădulescu”, construirea unui complex educaţional complet în cartierul Greenfield etc.;
  • Implementarea unor programe şcolare esenţiale – „Educaţie pentru viaţă” (de tip after- school) şi „Educaţie şi Viitor pentru Toţi” (cursuri de limbi străine, de pregătire sportivă şi de dezvoltare personală);
  • Finanţarea celor mai mari burse şcolare din România (în Sectorul 1 bursele elevilor au fost dublate faţă de cele alocate de la bugetul central);
  • Asigurarea tuturor finanţărilor solicitate de unităţile de învăţământ pentru asigurarea unui act educaţional de calitate;
  • Plata tuturor serviciilor de funcţionare a şcolilor şi liceelor (chirie, pază, utilităţi etc).

„Aceste investiţii răspund unor nevoi reale ale şcolilor din Sectorul 1. În mandatul meu, am aprobat toate finanţările solicitate de directorii de grădiniţe, şcoli, şi licee, pentru achiziţii de echipamente sau servicii. Ei ştiu cel mai bine de ce au nevoie şi ce trebuie îmbunătăţit. Mulţi politicieni PSD-PNL cu licenţe la universităţi fantomă, luate la 30 de ani, aşează declarativ Educaţia pe primul loc, mai ales în apropierea alegerilor. Tot din motive electorale, alţii şi-au făcut proiecte de ţară din Educaţie dar au avut zero realizări.

În Sectorul 1, prin ce am construit şi prin investiţiile derulate în ultimii trei ani, noi am făcut diferenţa între vorbe şi fapte. Aceste ştiri nu o să le vedeţi prezentate de propagandă plătită de PNL şi PSD. O să vedeţi în schimb şantaje mediatice şi fake-news”, a mai precizat edilul Clotilde Armand.

Foto:Clotilde Armand /Facebook

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati