Clotilde Armand anunţă că a sesizat DNA în legătură cu licitaţii supraevaluate făcute de fosta administraţie

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunţă că a sesizat DNA în legătură cu licitaţii supraevaluate făcute de fosta administraţie prin Administraţia Unităţilor de Învăţământ. Armand susţine că tablete cu specificaţii modeste au fost cumpărate la preţuri enorme.

”Pentru că tot începe şcoala m-am gândit să vă spun puţin despre cum s-au furat bani de la învăţământ în Sectorul 1. Am adunat documente pentru cei care s-au crezut mai presus de lege şi au făcut licitaţii supraevaluate pe sute de milioane de lei în defavoarea cetăţenilor Sectorului 1”, a scris, duminică, pe Facebook, Clotilde Armand.

Fsta administraţie a făcut plăţile prin Administraţia Unităţilor de Învăţământ, structură pe care a desfiinţat-o la început de mandat, mai spune sursa citată.

”S-au alocat ilegal sute de milioane pentru firmele de casă ale PSD şi PNL. De exemplu: o tabletă cu specificaţii tehnice modeste era vândută la preţ enorm. Şi s-au cumpărat vreo 48.000 de bucăţi. Am stopat această situaţie şi am sesizat DNA”, a mai scris Armand.

Primarul Sectorului 1 susţine că, ”cu banii din prejudiciul cauzat de fostele administraţii” se vor construi trei şcoli noi în Sectorul 1.

”Important:

Primăria Sectorului 1 a transmis către toate unităţile de învăţământ aflate în administrarea sa, şi spre ştiinţă Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, procedura de achiziţii publice care trebuie urmată de către grădiniţe, şcoli şi licee. Conform adresei, administraţia locală a Sectorului 1 a atras atenţia că nu este permisă divizarea unui contract în mai multe contracte distincte de valoare mai mica şi nu se vor utiliza metode de calcul care să ducă la o subevaluare a valorii estimate”, a precizat primarul.

Aceasta susţine că, după doi ani de la începutul mandatului încă descoperă ”cât s-a furat în primărie”.

”Aşa că nu vă minunaţi dacă PSD şi PNL îşi vor intensifica atacurile la adresa noastră. Nu-i nimic. Noi ne vedem mai departe de treabă”, şi-a încheiat mesajul Clotilde Armand.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati