Clotilde Armand anunţă că, în trei ani, au fost reabilitate peste 100 de blocuri din Sectorul 1

1
53
Foto: Facebook / Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a anunţat că a fost finalizată reabilitarea termică a peste 100 de blocuri, în decursul a trei ani. „Dăm jos schelele de pe blocul de 14 etaje din Calea Dorobanţilor nr. 172″, transmite edilul de sector.

Potrivit sursei citate, din partea PNL şi PSD au fost consilieri care au blocat în mai multe rânduri, în ultimele luni, din motive politicianiste, Programul de reabilitare termică a blocurilor şi a făcut apel la aceşti consilieri locali „să lase politica la uşa primăriei şi să-şi îndeplinească obligaţiile faţă de cetăţenii din Sectorul 1”.

  • „Dăm jos schelele de pe blocul de 14 etaje din Calea Dorobanţilor nr. 172. Este ultimul imobil reabilitat termic prin finanţarea asigurată de Banca Europeană de Investiţii. Am reabilitat în ultimi trei ani peste 100 de blocuri. Ne-am concentrat atât pe derularea într-un ritm alert a programului, dar şi pe calitatea lucrărilor de reabilitare termică. În mandatul meu nu am mai acceptat lucrări făcute de mântuială aşa cum, din păcate, s-a întâmplat în timpul fostelor administraţii. Reabilitarea termică a blocurilor creşte substanţial eficienţa energetică a clădirii, aduce facturi considerabil mai mici la întreţinere şi înfrumuseţează radical aspectul cartierelor în care locuim”, a scris Clotilde Armand, vineri pe Facebook.

Edilul Sectorului 1 a mai precizat că şi-a propus să fie finalizată, în cel mai scurt timp posibil, reabilitarea termică a tuturor blocurilor din sector.

„Pentru că îmi doresc să fim prima comunitate din România cu blocuri performante energetic, mi-am propus să finalizăm, în cel mai scurt timp posibil, reabilitarea termică a tuturor blocurilor.

„Fac un apel la consilierii locali PNL-PSD să lase politica la uşa primăriei”

Însă, în acest moment, în Sectorul 1, nu mai avem în vigoare niciun program local multianual privind creşterea performanţelor energetice a locuinţelor. Am pregătit, încă din toamna trecută, un proiect de hotărâre pentru aprobarea Programului «Consolidare şi reabilitare termică în scopul reducerii riscului seismic al clădirilor şi creşterii performanţei energetice a blocurilor de locuinţe din Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti»”, a completat Armand.

  • Aceasta a făcut apel la consilierii locali de la PNL şi PSD să lase politică deoparte şi să nu mai blocheze Programul de reabilitare termică a blocurilor.

„Din păcate, aşa cum au procedat şi cu celelalte componente ale programului de eficientizare a clădirilor – «Termoficare de la Soare», înlocuirea ascensoarelor din blocurile reabilitate termic – consilierii PNL-PSD au blocat de mai multe ori în ultimele luni, din motive politicianiste, şi Programul de reabilitare termică a blocurilor. Dacă această majoritate nu ar fi refuzat dezbaterea şi aprobarea acestui program, primul lot de 86 de blocuri ar fi putut intra deja în programul de anvelopare. Fac un apel la consilierii locali PNL-PSD să lase politica la uşa primăriei şi să-şi îndeplinească obligaţiile faţă de cetăţenii din Sectorul 1”, a conchis Clotilde Armand.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.