Clotilde Armand anunță plângeri penale împotriva ministrului Digitalizării și a altor membri PNL Sector 1

Primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, anunță că a decis să depună plângeri penale împotriva ministrului Digitalizării, Sebastian Burduja, șeful PNL Sector 1 și a altor membri ai organizației liberale, scrie G4Media.ro.

„Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, protejează funcționarii care sunt hărțuiți mediatic și amenințați public de persoane care sunt apropiate de anumite formațiuni politice. La cea mai recentă ședință a Consiliului Local Sector 1, din 13 august, unii invitați, membri ai unui partid politic, au făcut acuzații neprobate și nefondate la adresa unor funcționari din cadrul Primăriei Sectorului 1. În acest context, primarul Sectorul 1 a anunțat că urmează să depună plângere penală în acest caz”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 1.

„Ministrul Cercetării și al Digitalizării și șeful PNL Sector 1 și-a trimis apropiații să facă presiuni asupra funcționarilor din cadrul direcției de urbanism și împotriva Arhitectului Șef al Primăriei Sectorului 1. Liberalii și-au trimis oamenii de încredere la ultima ședință a consiliului local, au hărțuit și amenințat public funcționarii de la Urbanism, Juridic și Secretariat General din cadrul Primăriei Sectorului 1 (Acest departament a fost reorganizat în întregime de mine la începutul mandatului și funcționează impecabil. Nu mai merge cu combinațiile unor dezvoltatori imobiliari care cumpărau bunăvoința funcționarilor. Oprim orice șantier ilegal și orice construcție fără autorizație).

Sunt aceleași personaje cărora PNL Sector 1 le-a găsit sinecuri în companiile Primăriei Sectorului 3, după negocieri cu Robert Negoiță, finul Gabrielei Firea. Să vă uitați ce declarații fac, în ședința consiliului local, Alexandru Pânișoară – fost membru PACT, prieten cu actualul ministru al Cercetării și preşedinte al PNL Sector 1, fost partener cu acesta în compania Rise Consortium Partners – și Alexandru Dumitrescu – membru PNL Sector 1 și cel care mi-a contestat fără succes alegerea în funcția de primar împreună cu primarul PSD. Miza lor era să rămână în funcție Dan Tudorache, nu le-a ieșit. Pânișoară și Dumitrescu au venit vineri la ședința Consiliului Local și au cerut revocarea din funcție a Arhitectului Șef, fiind încurajați fățiș de consilierii PNL, s-au remarcat prin derapaje verbale și insulte”, a declarat Clotilde Armand, citată în comunicat.

Primarul Sectorului 1 a precizat că discuțiile din Consiliul Local al Sectorului 1 au pornit în momentul în care se discuta despre mai multe regulamente și norme care opresc haosul urbanistic promovat de fostele administrații locale.

„Este mare panică în PNL Sector 1 în legătură cu construcția imobilului Modrogan One din curtea sediului central al PNL. Acolo s-au suspendat lucrările. O altă nemulțumire a consilierilor liberali sunt mai multe regulamente și norme care opresc haosul urbanistic promovat de fostele administrații locale PNL și PSD”, afirmă Clotilde Armand.

Potrivit sursei citate, edilul a dat exemplu blocului de opt etaje (S+P+8E), construit fără autorizație pe strada Heliului, în cartierul Băneasa, după un lung șir de ilegalități și a prezentat ce s-a făcut în ultima lună în acest caz:

– Plângere penală pentru grup infracțional organizat împotriva proprietarilor, executor judecătoresc și funcționarii de la Cadastru care au efectuat ilegal întabularea;
– Acțiune în instanță pentru ca Poliția Locală să poată intra în imobil pentru efectuarea controlului, deoarece proprietarii nu au permis intrarea;
– Acțiune în instanță pentru demolare construție ilegală;
– Sesizare la DIICOT pentru spălare de bani si efectuarea de tranzacții fictive;
– Sesizarea polițiștilor de la Criminalitatea Economică cu privire la neplata taxei de 10.000 euro pentru fiecare loc de parcare neasigurat legal;
– Sesizare către Autoritatea Aeronautică Civilă Româna privind încălcarea regimului de protecție al traficului aerian, blocul fiind în apropierea Aeroportului Internațional București Băneasa – „Aurel Vlaicu” și având cu 3 etaje pentru regimul de înălțime avizat pentru această zonă;
– Sesizare catre Inspectoratul de Stat în Construcții privind Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii, blocul neavând autorizație, avize, diriginte de santier, procese- verbale pentru lucrări ascunse, proiectant, planuri, adică nu are nimic.

„Fac acum un anunț public fără echivoc: am decis să depun plângere penală împotriva celor numiți mai sus pentru presiunile făcute împotriva funcționarilor publici din Primărie. Inclusiv împotriva Ministrului Cercetării. Așa ceva este incalificabil. Nu ne intimidăm, mergem mai departe cu ceea ce avem de făcut și protejăm funcționarii hărțuiți de cei care au alte interese. Asta face PNL, oameni buni. Dacă nu mă credeți pe mine vă invit să vizionați intervențiile lor din ședința de vineri. Și da, nu veți auzi nici despre asta în presă”, a mai declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati