Clotilde Armand cere Avocatului Poporului un punct de vedere pe tema şantierelor ilegale din Sectorul 1

0
173
clotilde
Foto Facebook / Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, solicită Instituției Avocatul Poporului să-și exprime un punct de vedere pe tema șantierelor ilegale din Sectorul 1 apărute în ultimii ani care distrug clădiri de patrimoniu valoroase sau importante zone verzi ale Bucureștiului.

”În ultimii ani, în Sectorul 1, au apărut o serie de șantiere care ridică serioase semne de întrebare în privința respectării legislației în vigoare. Este nevoie de un efort comun – autorități centrale, autorități locale, activiști civici și simpli cetățeni – prin care să apărăm atât istoria acestui oraș, cât și dreptul fundamental al cetățenilor de a respira un aer curat. Trebuie să oprim mutilarea sau distrugerea unor veritabile bijuterii arhitectonice și să stopăm defrișarea parcurilor sau a spațiilor verzi de care avem atâta nevoie”, a declarat Clotilde Armand.

Având în vedere calitatea Avocatului Poporului de apărător al drepturilor cetățenilor, primarul Sectorului 1 invită această instituție să se implice alături de administrația locală în stoparea distrugerii clădirilor de patrimoniu și a spațiilor verzi.

”Șantierele ilegale din Sectorul 1 se desfășoară, de multe ori, în baza unor avize sau autorizații cel puțin discutabile emise de fostele administrații ale Bucureștiului sau ale Sectorului 1, cum este cel din strada Modrogan nr. 1A. Locuitorii Capitalei au dreptul să beneficieze și să se bucure de clădirile valoroase construite de înaintașii lor care dau un farmec aparte acestui oraș. De asemenea, au dreptul să trăiască într-un oraș cu cât mai multe spații verzi care să le asigure o cât mai bună calitate a vieții. De aceea, vă rugăm ca împreună să le apărăm aceste drepturi și să stopăm distrugerea clădirilor istorice și a patrimoniului verde din București”, a mai precizat primarul Sectorului 1.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.